• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Zorlu Holding (Vestel)`in Amerikalı eşcinsellere kapılarını açmasına SERT TEPKİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Vestel`in de bünyesinde bulunduğu Zorlu Holding`e ait Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM), Amerikalı sapkın bir müzik grubunu ağırlamaya hazırlanıyor. Boston Eşcinsel Erkek Korosu, 27 Haziran`daki İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında Zorlu Center`da sahne alacak. Koro, ilk kez Müslüman bir ülkede ve Ramazan ayının içinde yer aldığı haziran ayında konser verecek.

Vestel`le Türkiye`de neredeyse girilmedik hane bırakmayan Zorlu Grubu`nun, İstanbul`daki Zorlu Center`da ise sapıkların kurduğu Boston Eşcinsel Erkek Korosu`nu ağırlamaya hazırlanmasına siyasiler ve sivil toplum kuruluşları sert tepki gösterdi. Siyasi parti ve STK yetkilileri Zorlu Grubu`nun böyle ahlaksız bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından vaz geçmesi çağrısında bulundu.

BÖYLE BİR REZİLLİK İLK DEFA MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYE TAŞINIYOR!
Koronun müzik direktörü Reuben Reynolds da, Müslüman bir ülkede ilk kez konser verecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bu hem Türkiye`ye hem de Müslüman bir ülkeye yaptığımız ilk tur olacak. Bu tura çok önem veriyoruz, çünkü biz burada Ortadoğu`da olanlardan çok uzaktayız. Dünyayı tanımanın ve olan biteni öğrenmenin, aramızdaki bariyerleri ortadan kaldıracağını düşünüyoruz” dedi.

Amerika`daki en büyük eşcinsel korolardan biri olan Boston Gay Men`s Chorus (BGMC) Koro Müdürü Craig Coogan, İstanbul`da yapacakları organizasyon için şunları söyledi: “İstanbul`da gerçekleşecek performansımız için çok heyecanlıyız. Türkiye kültürü ve yemeklerini daha fazla öğreneceğimiz, köfte ve börek yiyeceğimiz zamanı iple çekiyoruz”

GERİ ADIM ATILMAZSA BOYKOT EDİLMELİ
Böyle sapık bir organizasyon için yerini kullandırtan Zorlu Grubunun bu ahlak dışı etkinliğe izin vermesi durumunda bütün duyarlı insanların bu grubu boykot etmesi gerektiğini söyleyen Tüm İlahiyat Fakülteleri ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Onursal Başkanı Selahaddin Yazıcı, “Bu tür bir programın yapılması için konferans salonunu veren Vestel ve Zorlu Grubuna yönelik boykot çağrısı yapmak gerekiyor. Dünyada en rezil-rüsvay durumu Türkiye`ye taşımak isteyen herkes için böyle bir boykot yapmak lazım. Zorlu Vestel Grubu, böyle bir organizasyondan desteğini çekmezse bütün inançlı ve namuslu insanları boykota çağırıyorum” dedi.

TOPLUMA ZARAR VERENLERİ  LANETLİYORUZ
Topluma dünyanın en pis hastalıklarını bulaştırmak için çalışan kesimlerin lanetlenmesi gerektiğini belirten Yazıcı, “Bunlar, toplumun bozulmasını toplumun tefessühünü üstlenen kesimlerdir. Bunları yakından tanıyoruz. Aynı kesimler doğum kontrolü ile bu toplumun kökünü kurutmaya çalışmış, nerdeyse başarılı olmuşlardır. Geçmişte doğum kontrolü ile bu toplumun büyümesini çoğalmasını engelleyenler şimdi aynen başka bir ahlaksızlığa aracılık yapıyorlar. Bunlar kendi toplumunu bitirmeye, tüketmeye, dinamizmini yok etmeye çalışan, kendi toplumuna dünyanın en pis hastalıklarını bulaştırmaya çalışan kesimlerdir, bu kesimi de lanetliyoruz” diye konuştu.

ECDADIMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATACAK AHLAKSIZLIKLAR YAPILIYOR
Bu tür gayri ahlaki organizasyonların yapılması için yer verilmesinin büyük bir sorumsuzluk olduğunu söyleyen Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “Bu gayri insani ve İslam`a aykırı durumu meşru göremeyiz. Bu gibi konser ve benzeri organizasyonlara öncülük eden kim olursa olsun topluma en ufak bir katkısı olmayan, tam tersine ahlaki dejenerasyona kapı aralayan etkinliklere sponsor ve öncülük etmekte ayrı bir sorumsuzluktur.

Şimdi tabii birileri çıkıp özgürlükler sınırlandırılamaz, bu ülkede herkesin yaşam hakkı var, gibi savunma yapacak. Özgürlükler adı altında toplumun altını alttan altta oyan bu gibi sapkınlıklar meşrulaştırılamaz. Bu topraklarda ecdadımızın kemiklerini sızlatacak gayri ahlaki şeylere şahitlik ediyoruz. Bu ülkemizin her bir siyasetçisi, işadamı, aydın ve kanaat önderi içinden çıktığı toplumun temel değerlerine sahip çıkmalı. Toplumu ihya ve inşa edecek çalışmalara öncülük etmeli ve sponsor olmalı. Ama maalesef bu gibi organizasyonlara ev sahipliği yapanlar toplum vicdanını rahatsız etmeye devam edeceklerdir” diye konuştu.

ZORLU GRUBU    BU YANLIŞTAN DÖNMELİ
Müslüman toplumları ifsat etmek için bu tür projelerin uygulandığını söyleyen Elibüyük, “Ben buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu gibi organizasyonlara öncülük etmeyin. Bunun özgürlükle veya insan hakkı ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Batı bugün bizim de içinde yaşadığımız İslami toplumları ifsat etmek için bir proje uyguluyor. Bu gurubun Türkiye`de konser vermesine destek veren ve buna zemin hazırlayanları bu yanlıştan dönmeleri çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR OLARAK BU   AHLAKSIZLARI TEŞHİR EDECEĞİZ
Bu tür gayri ahlaki organizasyonlar için özellikle kutsal mekânların seçilmesinin ve mübarek aylara denk getirilmesinin de manidar olduğunu ifade den Elibüyük, “Dikkat ederseniz bu gibi sapık organizasyonlar ya kutsal mekanlarda veya Ramazan ayı içerisinde yapılıyor. Bu da çok manidar. Mardin`de, medrese de yapılmak istenen defile, Diyarbakır`da geçen senelerde yapılmak istenen bu gibi gayri ahlakı organizasyonların da batı patentli olması, ahlaksızlığın ülkemize ithal edilmek istenmesinin bir yansımasıdır.

Biz HÜDA PAR olarak bu gibi organizasyonlara sponsor olan kim varsa bunu teşhir etmek, vicdanlarda mahkum etmek için elimizden gelen ne varsa onu ortaya koyacağız” dedi.

HALKIMIZ BÖYLE BİR REZİLLİĞE İZİN VERENLERE SERT TEPKİ GÖSTERİR
Zorlu Grubu`nun yerli bir firma olmasından dolayı halkın sempati duyduğunu ancak böyle bir etkinliğe izin verilmesi durumunda halkın buna sert tepki vereceğini ve bundan Zorlu Grubu`nun zarar göreceğine dikkat çeken Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Böyle bir ahlaksızlık, çürüme ve ifsadın açık aleni bir şekilde dışarı vurulması ve gündeme sokulması başlı başına bir felakettir. Ticari ilişkileri olan bir grubun buna izin vermesi çok düşündürücüdür.

Böyle sapık bir etkinliğe İstanbul Valiliği`nin de izin vermemesi gerekiyor.  Zorlu Grubu yerli bir firma olduğu için halkın geniş bir kesimi sempati duyuyor. Böyle bir adım atması durumunda halk sert tepki verir. Bu organizasyonu iptal etmezlerse sert bir tepki ile karşılaşacaklarını bilmeleri gerekiyor.

Zorlu grubu ve bağlı şirketler bundan zarar görür. Halkımız bu ahlaksızlığa izin verilmesine tepkisiz kalmaz. Hükümetin de bu ve buna benzer rezil etkinlikler için atması gereken ciddi adımlar var. Avrupa birliğinden çekinmeden toplumu yozlaştıran ve ifsat eden bu çirkefliklere karşı daha net bir tutum takınması gerekiyor.

BÖYLE ORGANİZASYONLARA  İZİN VERİLMEMELİ

İnsan fıtratına ve tabiatına aykırı bir etki bırakan organizasyonlara izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı / İstanbul milletvekili adayı Birol Aydın, “Müzik gruplarına da bunların vereceği konserlere de, inançlara ve kültürlere ters düşmediği sürece “müzik evrenseldir” prensibi gereği karşı değiliz. Bu manada her müzik grubu dünyanın her yerinde konser verebilir; ancak şunu unutmamalıyız ki müzik gruplarının özellikle gençler üzerinde büyük bir etkisi söz konusu.

Gençler üzerinde insan fıtratına, tabiatına aykırı bir etki bırakma ihtimali olan organizasyonlar kesinlikle yapılmamalı. Eğer binde bir ihtimal varsa bile bu tür organizasyonlardan uzak durulmalı. Milletimizin farklı kesimleri bu hususlarda ortak bir tavır içinde oluyor ve hassasiyetlerini muhafaza ediyor. Organizatörlerin, toplumun farklı kesimlerinin ortak hassasiyetleri konusunda çok daha dikkatli olmalarında fayda görüyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir