• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
ASÜ'de Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüşmede öğrenciler, Necip Fazıl’a ilişkin yaptıkları okumaları akademisyenlerle paylaştı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Akın, Marmara Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmet Güven, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Karaarslan ve Uzman Serkan Yorgancılar’la ASÜ Senato Salonu’nda buluşan Okuma Gruplarına mensup öğrenciler, sempozyum konularının detaylarına dair merak ettikleri sorulara yanıt aradı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen tartışmada, Necip Fazıl’ın edebi yönü ve siyasal kimliği başta olmak üzere, pek çok konu etraflıca konuşuldu. Yaklaşık 1,5 saat süren özel sohbet esnasında Bakan Güçlü ve Rektör Acar da görüşlerini paylaştı.

Rektör Acar, entellektüel derinliği olan bu tip tartışma ve sohbetlerin son derece faydalı olduğunu belirterek,“Sayın Bakanımız bu konuya özel bir ilgi gösteriyor. Planlı etkinliklerin dışında özel olarak gerçekleşen bu sohbet-tartışma ortamı, çok verimli geçti. Öğrencilerimizin Necip Fazıl’la ilgili derinliği son derece etkileyici” dedi.

Okuma Grupları, Eski Bakan Prof. Dr. Sami Güçlü’nün önderliğinde, lise ve üniversite öğrencilerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Gruplar,  düzenlenen çeşitli etkinliklere panelist olarak katıldı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir