• DOLAR 32.434
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2489.749
  • ...
Karlıova Çatak köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'ya bağlı Çatak köyünde bu yıl ilki düzenlenen Kutlu Doğum programı Serdin Kılıç`ın okuduğu Kuran Tilaveti ile başladı.

Etkinlik, küçük çocukların okuduğu Mevlit ile devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Serdin Kılıç Kürtçe bir konuşma yaptı.

Kılıç konuşmasında, “Hz. Muhammed Mustafa, gelişiyle masum, fakir, yetim ve kimsesizleri o sahipledi ve artık onların da bir sahibi vardı. Allah hiç kimseyi sahipsiz bırakmadı onun gelmesiyle bunların da sahipleri oldu. Mümin olarak her zaman düşünce ve fikrimiz şudur ki, eğer güzel şeyler oluyor ve güzel şeyler okunuyorsa ve bu tür programlarda Peygamberimize Salat ve Selam getiriliyorsa, bu da o Peygamberin bize yaşantısıyla gösterdiği örnekten kaynaklanıyor. O bize yaşantısıyla, bizi yaratan Rabbimize kulluk görevimizi yerine getirmeye örnek olmuş bir Peygamberdir.” dedi.

Programda Özlem Ajans sanatçılarından Hikmet Kayınçiçek, Ömer Akgün ve Bingöl İlahi Grubunun seslendirdiği İlahilere katılımcılar eşlik etti.

Daha sonra Senanur Demir ve Osman Demir`in okuduğu şiirin ardından, İlahiyatçı Zeki Dinç Türkçe kısa bir konuşma yaptı. 

Dinç konuşmasında, “Onu bir tek seven bizler değiliz. O Mekke`de dünyaya geldiği zaman, bütün kainat adeta bayram ediyordu. Bugün sizler nasıl bu bayramı yaşıyorsanız, inanın bütün kainat o zaman bayram ediyordu. Onun gelişini kutluyor, onun gelişine seviniyordu. O ağaçların yanından geçtiği zaman, ağaçlar dile geliyordu. O çakıl taşlarını eline aldığı zaman, o mübarek avuçlarının içinde çakıllar cezbeye geliyordu. Resulümüz Allah`ın ilk emrini tebliğ ettiği andan itibaren müşriklerin, Ebu Lehep`lerin hedefi haline geldi. Onların çeşitli işkencelerine maruz kaldı. Ama o hiçbir zaman` Yarab onları kahr-u perişan eyle` demiyordu. Ümmet aşkıyla ‘Yarab onları ıslah eyle` diyordu. İşte biz böyle bir Peygamberin Ümmetiyiz. Sahibinden kaçan hayvan bile ona sığınıyordu. O insanları sever hayvana da şefkat ediyordu. Ümmeti için hep çabalayan, Ümmeti için göz yaşı döken bir Peygamberin Ümmetiyiz” dedi.

Etkinlik seslendirilen İlahilerin ardından  yapılan dua ile son buldu.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir