• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
 Midyatlı Peygamber aşıkları Kutlu Doğumu anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu  üyesi    Midyat  Azim-Der  tarafından  Midyat  miting alanında “Eşsiz Önder Hz.Muhammed (sav)” temasıyla  düzenlenen  Kutlu Doğum etkinliğine, meydanı  hınca hınç doldurarak katılan  Peygamber  aşığı Midyat  halkı, etkinlik sonrası duygularını İlke Haber Ajansı`na anlattı.

Etkinliğe Midyat`tan katıldığını söyleyen Murat Evis duygularını şöyle dile getirdi: ”Yozlaştığımız  ve dinden uzaklaştığımız, Peygamberimizi unutmaya yüz tuttuğumuz bir dönemde yaşadığımız şu günlerde, böyle etkinliklerin yapılması çok önemli ve anlamlıdır. Bu etkinlikler sayesinde  imanımız  artıyor. Bu etkinliklere katkısı olan tüm camialara teşekkür ediyorum.”

Nusaybin`den geldiğini  ifade eden  adını vermek istemeyen   Peygamber Sevdalısı bir hanımefendi, Peygamber`e (sav)  olan sevgisini  şu sözlerle dile getirdi: ”Ben bir Peygamber sevdalısı olarak,bu etkinliği düzenleyenlerden Allah (cc) razı olsun diyorum.Nisan ayı geldiği zaman kalbimiz sevgiyle doluyor.Bu ay Peygamberimizin ayıdır. Allah (cc) bizi O`nu yolundan gidenlerden  ve kıyamet günü O`nun sancağı altında haşr eylesin inşallah.”

Yine Nusaybin`den geldiğini söyleyen  Furkan adlı  Peygamber sevdalısı  bir çocuk  ise, ” Bugün Peygamberimizin (sav) Mevlidi  için Midyat`a geldik. Çok güzel  bir etkinlik, her yıl böyle katılım olduğu zaman çok güzeldir. Kur`an dinleyip ağlıyoruz ve çok duygulanıyoruz. İnşaallah her yıl böyle olur” şeklinde konuştu.

Midyat`tan katılan bir diğer hanımefendi  şöyle konuştu: ”Güzel bir etkinlik, Peygamberimizi öğrenmek ve tanıtmak hepimizin görevi .Kutlu Doğum etkinlikleri  vesilesiyle  halkımız Peygamberimizi öğreniyor ve O`na olan sevgisini  arttırıyor.Eğitici ve öğretici bir etkinlik. Allah razı olsun bu etkinliği yapanlardan.”

Etkinlikle ilgili çalışmaları hakkında  bilgi veren  Azim  Der Başkanı  Besim Çelik,
“Bu etkinlik için haftalar öncesinden  üye ve gönüllülerimizin  özverili çalışmalarıyla hazırlık yaptık. Halka dağıtılmak üzere  Özlem ajans tarafından hazırlanan 8 bin   Kutlu Doğum CD`sini, ev ev dolaşarak halkımıza hediye ettik. Bunun yanısıra  12 bin adet el ilanı,2 bin adet büyük ebatta  afiş bastırıp uygun yerlere astık.Midyat`ın değişik 14 yerine  branda astık.Üç  anons arabasıyla iki gün boyunca  halkı etkinliğe davet ettik.STK, kurum ve kanaat önderlerine özel davetiye götürmek suretiyle onları bu etkinliğe davet ettik .Çok şükür  yaptığımız bu  çalışmaların semeresini gördük. Peygamber aşığı halkımız akın akın etkinliğe geldi. Yaptıkları çalışmalardan dolayı  Peygamber sevdalısı üye ve gönüllülerimize  ayrıca  değerli halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarını kabul etsin inşallah. “dedi.   (Süleyman Tunç – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir