• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Haklarını arayan TPIC işçileri eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İş akitlerinin sona erdirileceği endişesini taşıyan bir grup Türkiye Petroleum International Company`de (TPIC) çalışanları, Kamu Sosyal İnternet Sitesinde ‘160 Sondaj İşçisi Alımı Yapılıyor` ilanı üzerine TPAO içinde eylem yaptılar.

Batman TPAO Bölge Müdürlüğü Sondaj Bakım Park Sahasında toplanan TPIC işçileri, Sondaj Depo Park Sahasında önüne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşte TPAO güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaşan işçiler ile güvenlik görevlileri arasında gergin anlar yaşandı. Ardından Batman Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik gelerek işçileri sakinleştirdi.  

Burada yapılan oturma eylemi ve konuşmaların ardından grup, TPAO Bölge Müdürlüğüne kadar sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

TPAO Bölge Müdürlüğü önüne gelen grup adına Batman Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik bir açıklama yaptı.

Tekik açıklamasında, “Bu eylemimizi görmesi ve duyması gerekenler, bunu görüp duymuştur. İşimizi garp edenin Bakanlık, siyaset kurumu olduğunu biliyoruz. Biz bugün burada 150 TPIC işçisi olabiliriz. Ama şunu unutmamamız gerekir, bilincin ve kararlılığın ne büyük sonuçlar uyandırdığını dünyada ne kadar saygınlık uyandırdığını çok iyi biliyoruz. AK Parti İl Başkanlığını, AK Parti Milletvekillerini, diğer siyasi partilerin yaklaşımlarını ve özellikle işverenin yaklaşımlarının son derece yetersiz olduğunu belirtirken uyarıyoruz. Bugün buradayız ama yarın sizlerin bizleri hiç te görmek istemeyeceğiniz her yere girebileceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu bir sondaj kulesi de olabilir TPAO Bölge Müdürünün makamı da olabilir, AK Parti İl Başkanlığı da olabilir, meclis de olabilir, her yer olabilir. Kimse işçi sınıfının sabrını sınamaya kalkmasın, sabır taşmak üzeredir.” ifadelerine yer verdi.

 Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. (M. Sait Çelik – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir