• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Muhacir-Der yardım faaliyetlerine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki savaştan kaçarak Ceylanpınar`a gelen Suriyeli ailelere yardım faaliyetinde bulunan Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muhacir-Der) yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Ceylanpınar ilçesinde yaptığı yardımlarla kısa bir sürede gündeme gelen Muhacir Der, eğitim ve dayanışmanın yanı sıra gıda ile giysi yardımında da bulunuyor.

Yaptığı yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Muhacir-Der Başkanı İbrahim Bektaş, “Derneğimiz kurulduğu günden beridir yardım faaliyetlerinde bulunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımız ile muhtaç aileler arasında köprü görevi görme düşüncesiyle kurulduk. Gayretli ve hayırsever üyelerimizin azimli çalışmalarıyla derneğimizin hizmetleri devam etmektedir.” dedi.

Gıda ve giyecek yardımlarının yanında eğitim faaliyetlerinde de bulunduklarını dile getiren Bektaş, “Derneğimiz gıda, giysi, battaniye gibi temel ihtiyaçlar haricinde Suriyeli öğrencilere eğitim faaliyetleri de vermektedir. ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez; onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamette onun bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslümanın ayıbını örterse, Allah da kıyamette onun bir ayıbını örter.` Buhari`de geçen bu Hadisi şerifleri şiar edinerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir