• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Viranşehir`de İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer`in davetiyle Kaymakamlık Toplantı Salonunda 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi alınacak tedbirler ile ilgili “Seçim Güvenliği” toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Huzeyfe Citer, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Jandarma Komutanından yetkililer ve Viranşehir`de teşkilatı bulunan siyasi parti ilçe başkanları katıldı.

Kaymakam Citer yaptığı açıklamada, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde olumsuz herhangi bir olayın yaşanmaması adına ilgili kurumlarca her türlü tedbirin alındığını belirterek seçimlerin demokrasiye yakışır bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu. 

Citer daha sonra, “Bildiğiniz gibi demokratik ülkelerde millet iradesinin devlet yönetimine yansıması demokratik seçimlerle olmaktadır. Önemli olan seçimlerin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan yapılması, vatandaşlarımızın iyi bir şekilde tercihlerinin sandığa yansımasıdır.” dedi.

Seçimlerin düzen içerisinde yapılmasının Yüksek Seçim Kurulu denetimindeki ilçe seçim kollarının görevi olduğunu belirten Citer, “Ancak kamu güvenliği, yerel asayişi huzur ve sükûn ortamının sağlanması kanun dışı eylem işlerinin önlenmesi, kaymakamlık ve kolluk güçlerimizin görevleri arasındadır. Bu anlamda biz ilçemizde vatandaşlarımızın huzur ve sükûn ortamı içinde rahat bir şekilde oylarını kullanabilmeleri, seçimin bir barış ortamında huzur içerinde geçmesi için gerekli tedbirleri planladık.  Bugün de burada kolluk güçlerimiz ile birlikte bunların detaylarını görüşeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Toplantıya katılan siyasi parti ilçe başkanları 7 Haziran`a kadar sürecek olan propaganda faaliyetleri boyunca karşılıklı saygı ve gerilimden uzak olma konusunda benzer fikirler paylaştı.  (Sabri Acet-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir