• DOLAR 32.488
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2480.82
  • ...
Bingöl`de TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencileri, 25 proje ile bilim fuarı düzenledi. Öğrenciler, arkadaşlarının tasarladıkları projelerin sergilendiği stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Bingöl Rekabet Kurumu Anadolu Lisesinde düzenlenen bilim fuarına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Şube Müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Vahap Şimşek ile kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

“Çok anlamlı bir çalışma”

TUBİTAK Bilim Fuarı açılışında konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, “Türkiye'nin orta gelir seviyesinden kurtarılması için gençlerin proje çalışmalarına kafa yorması gerektiğini belirtti.

Araştırma-geliştirme (AR-GE) ve inovasyonla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Köşger, "Ülkemizin orta gelir tuzağından kurtulup, biran önce daha gelişmiş ülkelerin arasına karışması için gençlerimizin bu inovasyon işlerine kafa yorması lazım. Bu anlamda Rekabet Kurumu Anadolu Lisemiz çok anlamlı bir çalışma yürütmüş. Gençlerimizin icat etmesini, keşfetmesini, hayal etmesini ve daha iyi ufuklara doğru yürümesini sağlayacak bir proje sergileniyor. Ben, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

“Çalışmalar bizi gelecek için ümitlendiriyor”

Türkiye bütçesinin gelecekte büyük bir kısmının teknoloji adına kullanılacağını söyleyen Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Bugün, Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi`nin TÜBİTAK bilim fuarını vali bey ile gezdik. Takdire şayan bir projedir. 25`e yakın proje gezdik ve bu projemiz gençlerimizin bilime, teknolojiye AR-GE`ye verdikleri önemi gösteriyor. Bizi gelecek adına ümitlendiriyorlar. Hakikaten, gençlerimizin hayallerinde kurdukları projeler birbirine uyumludur. İnşallah bu yavrularımız gelecekteki Türkiye`nin bütçesini biz AR-GE`ye ve teknolojiye veriyoruz. İnşallah Türkiye kendi yağıyla kavrulup dış ülkeler ile teknoloji ihracatı yapar. Başta okul müdürümüz başta olmak üzere öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Amacımız bu projenin burada kalmaması, daha da geliştirilmesi. Mayıs ayının başında Malatya`da sergi var ve oraya da davet edildik. İnşallah il genelinde, bölgede, Türkiye`de ve Dünyada yeni projelere imza atan, yeni icatları geliştiren nesil geliştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bilim fuarı, katılımcılara yapılan ikramların ardından sona erdi.  (Nihat Kanat - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir