• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Avrupa Yetim Der`den Nepal için acil yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nepal`da geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin bilançosu her geçen gün ağırlaşırken, uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Der, deprem felaketinden etkilenen depremzedelere yardım etmek için kolları sıvadı.

Nepal için acil yardım kampanyası başlattığını duyuran Avrupa Yetim Der, Nepal`da meydana gelen depremin binlerce kişinin ölümüne ve birçok yerleşim merkezinin de yerle bir  olmasına neden olduğunu belirtti. Genel merkez adına yapılan açıklamada, “İslami ve insani sorumluluklarımız gereği bu depremzede insanlara yardım elimizi uzatmak gerekmektedir. Avrupa Yetim-Der olarak “İslami ve İnsani Sorumluluklarımız İçin Kolları Sıvama Vaktidir” sloganı ile Nepal için acil yardım çağrısında bulunuyoruz.” ifadeleriyle hayırsevere çağrıda bulunuldu.

“Sen de yardımını esirgeme...”

Avrupa Yetim Der`in internet sayfasında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Yapacağınız yardımlar çerçevesinde uluslararası yardım organizasyonu ZAKAT Vakfı aracılığı ile Nepal`a acil olarak gıda ve su dağıtımı ile beraber, sağlık hizmetleri ve acil barınma yerleri oluşturulacaktır. Nepal şu anda ölüm ve yıkımın en deruni acısını yaşarken onlara uzanacak bir yardım eli onlara umut olacaktır. “Sadaka vermede acele ediniz, zira bela sadakanın önüne geçemez.” (Tirmizi) diye buyuran Allah Resulü (sav)`in buyruğu gereği sadakalarımızı geciktirmeden yardım olarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıralım. Evet, “İslami ve İnsani Sorumluluklarımız İçin Kolları Sıvama Vaktidir”... Sen de yardımını esirgeme..." (Ahmet Bayram - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir