• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Ceyhan İlim-Der yetimleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuruluşunun beşinci yılını tamamlayan Umut Kervanı Platformuna bağlı derneklerden Ceyhan İlim-Der, Nisan ayı yardımlarını yerine ulaştırdı. 

Yaptıkları yardımları anlatan İlim-Der yardım komisyonu başkanı Bayram Solak: “Nisan ayında 15 aileye gıda yardımında bulunduk. Nisan ayı olması nedeniyle yetimleri de unutmadık. Çünkü bu ayda yetimler sultanı Peygamber Efendimiz dünyaya geldi. Bu ay ayrıcalıklı olarak yetim ailelere ağırlık verdik. Amacımız fakirle zengin arasında köprü görevini üstlenmek ve onların sıkıntılarına bir nebzede olsa çare olabilmektir.” dedi.

“Muhtaçları bulmak kolay ama zenginleri bulmak zor”

Yardım bekleyen ailelerin sayısının 15 le sınırlı olmadığını, daha fazla yardım bekleyen ailenin olduğunu anlatan Solak “Derneğimizden yardım bekleyen ailelerin sayısı sadece 15 aileyle sınırlı değil yardım bekleyen ailelerimiz var. Şuan imkânlarımız 15 ailenin ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Fakir ve muhtaçları tespit etmek kolay ama zengin ve durumu yerinde olan insanları bulmak biraz daha zor oluyor.” şeklinde konuştu.

Bu konuda varlıklı hayırseverlerden yardım istediklerini belirten Ceyhan İlim-der yetkilisi, "Bize başvuru yapan mağdurların ihtiyaçlarını karşılama noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Gelin sizin ile el ele verip bir nebzede olsa muhtaçlara yardımcı olalım ve onların hayır dualarını alalım. Mazlumun yaptığı duayı Rabbimiz geri çevirmez." diye konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir