• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
Patlayıcılara karşı TÜBİTAK "zırhı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü uzmanları, askeri araçlar, betonarme binalar ve prefabrik yapıların dış veya iç cephesine entegre edilebilecek bir zırh sistemi geliştirmeyi başardı.

TÜBİTAK yetkililerinden edilnilen bilgiye göre, 2008 yılında Marmara Araştırma Merkezi Malzeme Enstitüsü'nün başlattığı Patlama Etkisine Karşı Korumalı Zırh Geliştirilmesi Projesi kapsamında; zırh sistemleri tasarımı, patlama ve hasar etkisi modelleme-simülasyonları ile prototip üretim çalışmalarını tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı ARGE ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında geliştirilen prototip zırh sistemleri, askeri araçları veya binaları TNT ve benzeri patlayıcıların patlama esnasında oluşturduğu şok basınç dalgasına karşı koruyor.

Patlama testlerini başarıyla geçen sistem sayesinde askeri araçlarda veya tesislerde bulunan personelin patlayıcılar veya bombalı saldırılar karşısında hayatta kalma oranının artması ve yaralanma düzeylerinin daha düşük seviyede olması bekleniyor.

Zırh çeliğine oranla daha hafif malzemeden yapılan yeni zırh sisteminin, askeri aracın hareket kabiliyetini rahatlatacağı belirtildi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir