• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrı Karabulak köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, 7`den 70`e bütün köylüler katıldı.

Sunuculuğunu Şahin Sonar`ın yaptığı program Erhan Güler`in Kur`an tilaveti ile başladı.

Hz. Resulullah`ın sevgisi üzerine yazılmış Kürtçe Mewlid-i Şerifi okuyan Grup Vahdet sanatçılarından Erhan Güler ve Suat Nogay daha sonra ilahilerini seslendirdiler.

Seslendirilen eserlerin ardından İTTİHAD üyesi Molla Abdülbari Durmaz, duygulu bir konuşma yaptı.

Hz. Resulullah`a selam yollayarak sözlerine başlayan Molla Abdulbari Durmaz, program için meydana toplanan halk için dualarda bulundu.

Durmaz,” Selam gözlerin nuru Hz Muhammed üzerine olsun. Selam önderimiz, başlarımızın tacı Muhammed Mustafa`nın üzerine olsun inşallah. Selam siz peygamber sevdalılarının üzerine olsun. Selam siz Ahmed-i Xani`nin torunları, Hz Muhammed`i kendine rehber edinmiş Peygamber âşıklarının üzerine olsun.” dedi.

Halka seslenerek, “Köydeki işlerinizi bırakıp meydana toplandınız.” diyen Durmaz, “Hz Resulullah`a vermiş olduğu değerden dolayı Allah da size mahşer günü kendi katında değer versin.” diye konuştu.

Hz Muhammed`in (sav) davasına gönüllerini açtıklarını aktaran Durmaz, “Ya Resulullah, Ağrı Dağı`nın eteklerinde sana iman eden şu Ahmed-i Xani`nin torunları var. Kürdistan`ın Serhad Bölgesine İslam`ın tebliğ vazifesini yüklenen Cebel Bin Haris`in çalışmalarının meyvesi, şu meydanda kendini gösteriyor. Kürdistan`ın Serhad`ını, Karabulak köyünü sana açtık. Belki evlerimiz küçüktür ama söz konusu Şeriat oldu mu, senin davan ve sevgin oldu mu Ağrı Dağı büyüklüğünde olan gönlümüzü sana açıyoruz.” şeklinde konuştu.

Program, Karabulak köyü kızlarının okuduğu ilahiler ve Grup Vahdet solistlerinin seslendirdiği eserlerin ardından Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Başkanı Cemal Arvas`ın yaptığı dua ile son buldu.  (Ramazan Zeren - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir