• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
İnşaat Mühendisleri yemekte bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray İnşaat Mühendisleri Odası, üyeleriyle yemekte bir araya geldi. Yemeğe katılan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı inşaat mühendislerinin sorularını cevapladı.

Yemekte bir açılış konuşması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Hilmi Kumkumoğlu, şantiye şefliği konusunda üyelerini uyararak “Bu çok basit bir konu gibi geliyor. Ciddi manada şantiye şefliğine imza atıp da gidip bir inşaatı kontrol eden, gerçek bir şantiye şefi gibi davranan bir meslektaşımı görmedim. Bu güne kadar herhangi bir üzücü olay meydana gelmedi. İnşallah bundan sonrada gelmez. Şantiye şefliği konusu çok ciddi bir konudur. İnşaatta meydana gelebilecek herhangi bir ölümlü kazada ölenin vicdani sorumluluğu bir tarafa, bir de mali boyutu var. En az 100 bin TL`den başlayıp durumuna göre bir milyon TL`ye varan cezalar var. Cezaları kesinlikle şantiye şefleri ödüyor, Müteahhitler ödemiyor.” dedi.

Belediye ile sürekli iletişim halinde olduklarını da belirten Kumkumoğlu, “Biliyorsunuz odalarda birkaç yıldır vize olayı kalktı. Dolayısıyla birçok ilde vize olmadığı için sahte mühendisler türedi. Bununla ilgili Aksaray Belediyesi ile çok iyi bir çalışma sergiliyoruz. Bununla ilgili tüm kaçakları kapatmış durumdayız.” şeklinde konuştu.

Yemekte inşaat mühendislerine görüş beyan eden Aksaray Belediye Başkan Yazgı sorulara da cevap verdi. Bir yıl içerisinde yaptıkları hizmetleri ve çalışmaları anlatan Yazgı, bundan sonra hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında da bilgiler verdi.  (Ömer Yıldırım - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir