• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Gaziantep Safari Parkı`nı dört ayda 352 bin kişi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüz ölçümü ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde yapılan ve açılışı geçtiğimiz hafta yapılan Safari Parkını bir hafta içerisinde 82 bin 373 kişi ziyaret etti.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazide inşa edilen parkta, vatandaşlar özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanları doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkânı buluyor.

300 türde 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2015 yılının ocak ayından itibaren yaklaşık 352 bin kişi ziyaret ettiği belirtildi.

Geçen yıl 2 milyon 750 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve Safari Parkı`nın da açılmasıyla ziyaretçi sayısında artış gözlenen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bu yıl ise 3 milyon ziyaretçi hedeflendiği bildirildi.

Gaziantep halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda kişiyi ağırlayan hayvanat bahçesi, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya'dan gelen turistlere de ev sahipliği yapıyor. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir