• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Şanlıurfa`da ilk robotlu ameliyat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu`da ilk kez Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bir süre önce kurulan ekonomik değeri yaklaşık 2,5 milyon dolar, 6 milyon TL olan Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemiyle ilk ameliyat gerçekleştirildi.

Hareket kabiliyeti yüksek olan ve açılabilen kolları sayesinde en uzak dokulara bile ulaşabilen Da Vinci robotuyla; genel cerrahi başta olmak üzere üroloji, kadın doğum, kulak burun boğaz hastalıklarının cerrahi girişimlerinde kullanılması hedefleniyor.

İlk ameliyat yapıldı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan ilk ameliyatta 55 yaşındaki Ramazan T., “radikal prostatektomi” ameliyatı oldu.

Robotik cerrahi sistemine sahip olmasının Şanlıurfa`yı cazibe merkezi haline getireceğini belirten Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Gülüm “ Da Vinci robotik cerrahi sistemi ile Üroloji, Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Kadın Doğum gibi branşların uyguladıkları zorlu cerrahi girişimlerin büyük oranda başarıya ulaşabilmesindeki en büyük faktördür. Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi ile dünyanın herhangi bir ülkesindeki bir cerrah internet bağlantısı ile cihaz sistemine giriş yapıp bu robotu kullanarak sizi ameliyat edebilecek ve yardıma ihtiyacı bulunan bir cerraha ameliyat esnasında yardım edebilecek özelliklere sahiptir.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir