• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Hür Aday Şahin: Halkımızın çıkarlarını önceleyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve köylerdeki temaslarının yanı sıra il merkezinde de bir dizi ziyaretlerde bulunan Bingöl bağımsız milletvekili adayı Sait Şahin, beraberindeki heyetle Bingöl yerel basınını ziyaret etti. Şahin ve beraberindeki heyet, Bingöl'de yayın yapan Bingöl Online, Bingöl Surmanşet, Bingöl Kenthaber, Bingöl, Bingöl Olay gazetelerini ziyaret etti.

Gazetelerin yetkilileri ile bir araya gelen Şahin, Bingöl'ün sorunları ve siyasal tercihleri ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.  Bingöl`ün muhafazakâr yapısı nedeniyle siyasi eğilimlerinin belirli eksenlerde şekillendiğini anımsatan Şahin, bu sebeple verilen oyların karşılık bulmadığına dikkat çekti.

 “Milletvekilleri seçimden seçime vatandaşı hatırlamamalı, halkı oy deposu olarak görmemeli.” diyen Şahin, “Milletvekilleri halktan aldıkları vekâleti hakkıyla yerine getirmeli, halkın sorunlarıyla ilgilenmeli, sıkıntıları yerinde görmeli ve çözüm için elinden geleni yapmalı. Gayretten kastım, basit söylemler sarf etmek değil. Gerçekten memleket için çaba sarf etmektir, bunu somut bir şekilde ortaya koymaktır.” diye konuştu.

“Halk, bir oy deposu veya çantada keklik görülmemeli”

Bakan çıkarmış bir İl`in geri kalmışlığının sorgulanması gerektiğini ifade eden Şahin, “Sadece seçim döneminde kapısına gidilen halkın seçimden sonra unutulduğunu her defasında görüyoruz. Bakın, bu şehir çevre illere nazaran çok geri kalmış. Bakanı olan bir şehirdik ama yine de geri kalmışlıktan kurtulamadık. Bakan çıkarmış bir il geri kalmışlığı yaşıyorsa, bunun sorgulanması gerekiyor! İktidar partisi, Bingöl`ü bir arka bahçe veya çantada keklik görmemeli artık! Aslında bugün sorun ve sıkıntıları konuşuyor ve sancısını yaşıyorsak, bunun temel sebebi halkımızın tüm olumsuzluklara rağmen tepkisiz kalışıdır.” şeklinde konuştu.

“Bingöl, giden oy musluklarını kesmelidir”

Bingöl'ün çevre illeri gelişiyorken Bingöl neden bu halde? diye soran Şahin şunları kaydetti : "Kalkınma Bakanlığının elinde olan kırsal kalkınma programında Bingöl istifade etmiyor. Bingöl, giden oy musluklarını kesmesi lazım. Çantada keklik olarak bakılıyor. Musluk kapanınca hizmet üretmeye başlayacaklardır."

“Sorunları Meclis kürsüsünde dile getireceğiz”

Yanlış yapan kim olursa olsun bunun karşısında olduklarını, doğru yapan da kim olursa olsun takdir ettiklerini vurgulayan Şahin, “Doğruyu söyleyen düşmanımız da olsa ‘doğrudur` deriz. Yanlışı söyleyen dostumuz da olsa yanlışını söylemekten sakınmayız. Seçilmemiz durumunda iktidarın nimetlerini Bingöl`e akıtacağımızı, iddia etmiyoruz. Ama şehrimizin alamadığı hizmetleri, sorun ve sıkıntılarını, beklentilerini Meclis kürsüsünde haykırıp sıkıntıların çözümüne katkıda bulunacağız. Temennimiz odur ki, nasip olurda göreve gelirsek, halkımızın verdiği vekâletin hakkını verelim. Halkımızdan beklentimiz de, bu önemli süreçte destek sunmaları ve tüm artı eksileri bir araya getirerek kararlarını vermeleridir.” İfadelerine yer verdi.

Toplumun siyasete ve medyaya bağlı olduğunu belirten Şahin farklılıklara vurgu yaparak şunları söyledi: ''Toplum içerisinde bağların güçlenmesi ya da zayıflaması toplumu etkileyen merkezlere bağlıdır. Siyasetin kirli oy endeksli mantığı toplumun gidişatını bu yöne çeviriyor. Yalan üzerine oy alma metodu geliştirmişseniz siyasetçi yalan söylediğinde idareci de başvuruyor. İdareci yalan söylediğinde toplumun ahlakı yalan üzerine şekilleniyor. Çünkü toplumda karşılık buldu mu yalan, toplum yalan konusunda normalleşiyor.”

Şahin, “Biz doğru değerleri korumak üzerine bir siyaset geliştirip, anlatacağız. Topluma arz edeceğiz. İnsani değerler üzerine bir siyaset geliştireceğiz. Farklılıklara saygı duyacağız. Allah, dünyayı farklılıklar üzerine yaratmış. Farklılıktan hayat oluşmuş. Toprak serttir, su yumuşaktır, hava zariftir, güneş yakıcıdır, kış soğuktur. Farklılıklar ölçülerinde bir araya gelecek ve ondan hayat oluşacak mantığı var ilahi pratikte. Biz de bu farklılıklarla bir yaşam kültürü oluşturacağız.'' dedi.

“İlk seçimimizde 7 bin 200 oy aldık”

Yerel seçimlere parti olarak girdiklerini ve ilk seçimleri olmasına rağmen iyi bir sonuç aldıklarını ifade eden Şahin, "Bingöl'de ilk seçimimizde 7 bin 200 oy aldık. Yeni seçime girmiş bir parti için az bir oy oranı değil. Biz inanıyoruz ki bunu çalışmalarımızla katlayabiliriz. Böylece bu seçimlerden bir sonuç alabiliriz. Sadece Bingöl değil, biz siyasetimizi ülke genelinden değerlendiriyoruz. Siyaseten biz mecliste sözümüzün olduğuna inanıyoruz. Mecliste söylenen söz güçlüdür, etki eder. Bizim barış adalet üzerinde söyleyecek sözümüz var.  Bir barış süreci var ve bu süreçte muhataplar sürece dâhil edilmediğinden süreç iki tarafta bir cendere ile yürütüldüğü için çok ciddi sıkışıklığa sebebiyet veriyor. Hür adaylar Meclise girdiği zaman hakkaniyet temelli iki tarafa da söyleyecek sözü olacak ve süreç bu sıkışıklığı aşacaktır." diye konuştu.

“Halkımızın çıkarlarını önceleyeceğiz”

Bir tarafın devlet çıkarlarını bir tarafın örgüt çıkarlarını öncelediği bir süreçte kendilerini halkın çıkarlarını önceleyeceğine vurgu yapan Şahin son olarak şunları söyledi: " İslami muhalefet anlayışı konusunda söyleyecek sözümüz var. Bu halk Müslümandır, dini İslam`dır. İslam bütün dinlerin garantisidir. Ermenilerin, Yahudilerin, Hristiyanların da hukukunu gözeten bunları garanti altına alan bir İslam idaresi geliştirmek istiyoruz. Adalette, gelir dağılımında bir hukuksuzluk var. Vergilendirmede adaletsizlik var. Bunları konuşmak çözüm üretmek için mecliste sözümüz var diyoruz.  Kimse dayandığı güçten kaynaklı kimseye baskı oluşturmasın. Bizim sergileyeceğimiz tavır burada önem kazanıyor. Zulme karşı olacağız. Mazlumu koruyacağız."  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir