• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Batman'da sağlık çalışanlarına yapılan saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Batman Şubesi ve Hak-İş Batman Temsilciliği tarafından son günlerde hastanelerde yaşanan şiddet olaylarını kınamak için Batman Bölge Devlet Hastanesi Acil Servis önünde saat 12.00'da basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını, Sağlık-Sen Batman Şube başkanı Zahir Seven okudu.

Her mesleğin kendine göre sıkıntılarının ve risklerinin bulunduğunu ifade eden Seven, “İtfaiye ateşle; sivil savunma selle, depremle; polis, toplumsal olaylarla risk altındadır. Ancak sağlık ekipleri vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına selde de depremde de yangında da toplumsal olaylarda da sahadadırlar, risk altındadırlar.” dedi.

Seven, “Bu anlamda sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorluklar ve riskler diğer alanlardan çok daha büyük olabilmektedir. Ancak bir şey var ki tüm bu zorlulukları gölgesinde bırakmış ve artık sağlık çalışanlarını canından bezdirmiştir.” şeklinde konuştu.

Batman’da sağlık çalışanlarına bir hafta içerisinde iki menfur saldırının yapıldığını vurgulayan Seven, “Kurumu korumakla görevli Özel Güvenlik görevlisi bir arkadaşımıza kesici-delici alet ile saldırılmış ve yaralanmıştır. Zaten birçok haklarından mahrum kalan ve ne yazık ki düşük bir ücretle ailesini geçindirmeye çalışan bu arkadaşlarımızın bu uğurda adeta canlarına kastedilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Serviste hastaların tedavisini tamamlayan bir arkadaşlarının da ateşli silah çekilerek tehdit edildiğinin altını çizen Seven, “Sağlığı bireyin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlayacak olursak bugün itibari ile sağlık çalışanlarının bu anlamda sağlıklarını yitirmiş olduğunu açıkça söyleyebiliriz.” diye konuştu.

Açıklamanın devamında Seven, şunları kaydetti: “Bazı kendini bilmez ve insanlıktan nasibini almamış olanların kendilerine ve en yakınlarına uzatılan yardım ellerine, şifa veren ellere sırf keyfi muamele ve sırf egolarını tatmin etmek için saldırmaları bu şehrin, bu halkın adına ve itibarına leke sürmektir. Sağlık-Sen batman şubesi olarak Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti açıkça kınıyoruz. Kurum yetkililerini gerekli tedbirleri almak ve işlemleri başlatmak üzere harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Basın açıklaması olaysız bir şekilde son buldu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir