• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
ASPİM, destek çözüm ortakları ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, katılımcıları Planın genel çerçevesi, Hazırlık aşamaları, Hizmet gruplarının görev ve sorumlulukları, AFAD ile Ana Çözüm Ortağı olduklarını hizmet grupları ve İlçelerden beklentileri konularında bilgilendirdi.

Günümüzde psiko-sosyal destek hizmetlerinin, afetler sonrası yürütülen insani yardım faaliyetlerinin ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Müdür Demirkol, bu alanda çalışan bütün kurumlar tarafından kabul edilmektedir. Afetlerde psiko-sosyal destek hizmetleri, afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların, bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi, etkilenenlerin normal ya da yeni yaşamlarına geri dönmesi sürecinde birey, aile ve toplumun kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmeleri ayrıca ileride ortaya çıkabilecek afetlerle başa çıkmaları amacıyla afet döngüsünün her aşamasında düzenlenen çok disiplinli hizmetler bütünü olduğunu belirtti.

Müdür Demirkol, “bu amaçla destek çözüm ortağı olan biz kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lar işbirliğinde yerel düzey eylem planı hazırlanacaktır” dedi.

İl Müdür Yardımcısı Mehmet Polat ise, destek çözüm ortaklarına detaylı bir sunum yaparak, kamu kurum kuruluşlarının görev sahası hakkında bilgilendirdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir