• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Yemen`i bombalayan pilotlara teşvik primi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prens Bin Talal, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonlara katılan 100 Suudi pilota teşvik primi olarak Bentley hediye etmeye karar verdiğini belirtti.

Talal'ın bu hareketi, Suudi takipçileri arasında destek görürken, sivil kayıplara yol açan operasyonu teşvik ettiği için de eleştirilere hedef oldu.

Suudi Arabistan, önceki gün operasyonda hava saldırılarını sona erdirdiklerini açıklamasından birkaç saat sonra Taiz kentindeki Husi hedeflerini uçaklarla vurmuştu. Bir aydır devam eden operasyonda bundan sonrasında kara harekatına geçilmesi bekleniyor. Riyad son olarak 100 bin askerine Yemen ordusuna katılma talimatı vermişti.

Suudi Prens El Velid bin Talal, Yemen'deki operasyona katılan Suudi pilotlara her biri yaklaşık 3 milyon TL değerinde olan Bentley marka süper lüks otomobil hediye edeceğini açıkladı

İlk kez yapmıyor

Dünyanın 16'ncı en zengin kişisi olan Prens Bin Talal, daha önce de Suudi Arabistan'ın Milli Futbol Takımı oyuncularına 25 tane Bentley hediye etmişti.Yaklaşık 23 milyar dolarlık bir serveti bulunan Prens, Twitter'ın da 300 milyon dolarlık hissesini elinde tutuyor. Prens'in Twitter'da 3 milyon takipçisi var.

Bilanço büyüyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de sürdürdüğü operasyonlarda şimdiye kadar bine yakın sivil yaşamını yitirdi, 3 bin 500'e yakın kişi de yaralandı. (Yeni Şafak)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir