• DOLAR 32.508
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2491.586
  • ...
Memur-Sen: KPSS mağdurları için yeni sınav yapılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, KPSS'deki usulsüzlük soruşturmalarına ilişkin, "Türkiye'nin en büyük eğitim sendikası olarak talebimiz, bu süreçte haksız menfaat elde edenlerin konumlarının ellerinden alınması ve tekrar yarışma sürecinin içerisine sıfır noktasından bırakılmalarıdır" dedi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, kamuya personel alma sınavının, kamuya paralel alma sınavına çevrildiği gerçeğiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, Türkiye'nin söz konusu soruşturmalarla sınav süreçlerinin iyi yönetilmediği hakikatiyle yüzleştiğini vurguladı.

Yalçın, şöyle konuştu:

"O dönem ÖSYM'nin sınav güvenliği sağlayamadığı görülüyor. Bunun da bazı odak ve yapılanmaların lehine kullanılarak, içlerinde evli olanların da bulunduğu 310 kişinin yüksek puanla kamuya yerleştiklerini biliyoruz. Türkiye'nin en büyük eğitim sendikası olarak talebimiz, bu süreçte haksız menfaat elde edenlerin konumlarının ellerinden alınması ve tekrar yarışma sürecinin içerisine sıfır noktasından bırakılmalarıdır. Aynı zamanda hak sahiplerine hakları tekrar iade edilmelidir."

-"Yeni bir sınav yapılması gerekiyor"

Yalçın, mağdurların, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yeni bir sınav yapılması gerektiğine işaret ederek, bu kişilerin mağduriyetlerinin ancak bu yolla telafi edilebileceğini söyledi.

Siyasi iradeden de bu yönde talep geldiğini kaydeden Yalçın, "Sorumluluk makamlarında bulunanların bu sorunu ötelemek gibi bir lüksü yok. Türkiye tarihi bir hatayı o süreçte bu millete tuzak kuranların vasıtasıyla yaşamıştır. Biz son söz olarak 'mağdurların hakları teslim edilsin' diyoruz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir