• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
"Sağlıkta şiddet kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, ‘28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü` dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada sağlık çalışanlarının insanların sağlığı için mücadele ettikleri ve şiddetin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Sağlıkta yaşanan şiddettin toplumdaki şiddetin bir parçası olduğunu vurgulayan Aslan, çalışma hayatında meydana gelen şiddetin dörtte birinin sağlık alanında yaşandığına dikkat çekti.

“Şiddette karşı hak aranmalıdır”

Sağlık çalışanına uygulanan tehdit ve hakarete karşı hukuksal hak arama yöntemlerinin uygulamaya konulduğunu vurgulayan Aslan, yapılan düzenlemeyle şiddete maruz kalan sağlık çalışanları için savcılığın, herhangi bir şikâyete gerek kalmaksızın soruşturma işlemlerini başlatacağını ifade etti.

“Şiddette maruz kalan sağlıkçılar 113`u arayabilir”

Şiddette maruz kalan sağlıkçıların 113`u arayabileceklerini belirten Aslan, şiddet gören sağlık çalışanlarının yapmaları gerekenleri ise şöyle açıkladı: “Çalışanlarımız şiddet olaylarını bildirmek için 24 saat hizmet verecek ‘113` numaralı telefonu ve web sitemizdeki bildirim formunu kullanabileceklerdir. Sağlık çalışanına yönelik herhangi bir şiddet olayı gerçekleştiğinde kurum yöneticileri tarafından derhal ‘113` numaralı telefonla Beyaz Kod Birimine bildirim yapılması gerekmektedir. Eşzamanlı olarak olayın; ilgili kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettirilmesi, müteakiben de Bakanlık web sitesinde ‘Beyaz Kod Bildirim Formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması büyük önem arz etmektedir. Şiddete uğrayan sağlık çalışanı tarafından ‘113` numaralı telefona doğrudan da bildirim yapılabilecektir.”

Sağlık çalışanına yönelik şiddeti, ancak vatandaş ve sağlık çalışanı el ele vererek sona erdirilebileceğini belirten Aslan, sağlık çalışanı olmanın, sadece bilimsel bilgilerin edinilmesi işi değil, aynı zamanda halkla doğru ve etkin iletişim kurabilme yeteneğini de gerekli kılacağını kaydetti.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir