• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Beşiri`de Ortaokul öğrencilerinden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Beşiri ilçesi Hürriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları Kutlu Doğum Programı, okul öğretmenler öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleşti.

Program Hamdussena Aslan Hoca`nın Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Okul Müdürü Medeni Güner`in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Güner Konuşmasında, “Peygamber Efendimizi hayatımızdan çıkarırsak, her şeyimizi kaybederiz. Toplumun harcı, betonu ve kardeşlik bağı ancak Peygamber Efendimizi sevmek ve yüce Allah`ın kitabını rehber kabul etmekle sağlanacak.” dedi.

Programda daha sonra Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

8.sınıf öğrencileri de Hz. Fatıma`nın (ra) hayatını anlattıkları yazılarında, Müslüman kadınların Peygamberin kızı cennet kadınlarının Efendisi Hz. Fatıma annemizi örnek almaları gerektiğine vurgulayarak,   “Günümüz modern toplumunun, mutluluğu maddiyatta aradığını ve dini değerlerini kaybettiğini, fakat ne yazık ki mutluluğu bulamadıklarını görüyoruz. Ailelerin dağıldığını, sevgi ve saygının azaldığını görüyoruz.  Bunun çaresi  Peygamber ailesinin incisi Hz. Fatıma`nın hayatından alacakları birçok ders vardır.” İfadelerini kullandılar.

Programın en çok ilgi gören kısmı ise yine okul öğrencilerinin oynadıkları tiyatroydu. Öğrenciler tiyatro oyununda İslam tarihinde derin iz bırakan, Müslümanları büyük üzüntüye sevk eden Reci olayını canlandırdılar.

Hürriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları Kutlu Doğum Programı, öğrenciler arasında düzenlenen Hadis ezberleme yarışmasında dereceye girenlere ödül verilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir