• DOLAR 32.577
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.146
  • ...
Batman'da 'Verimlilik Haftası' konferansları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Verimlilik Haftası’ nedeniyle Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bileşenleri tarafından ‘Zaman Verimliği ve Yönetimi’ ile ‘Enerji Verimliliği’ konulu konferanslar verildi.

‘Zaman ve Enerji Verimliliği’ konulu konferans saat 13.30’da Batman Üniversitesi Merkez Kampus Konferans Salonunda, Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi DekanıProf. Dr. Aydın Durmuş, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, bazı kurum müdürleri ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konferans öncesi Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Mühendisi Abdullah Akay  ve sonrasında Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Durmuş kısa birer konuşma yaptılar.

“Mevki ve sıfatı ne olursa olsun zaman her kes için 1 gün 24 saattir”

Konuşmaların ardından Batman Üniversitesi Teknoloji Araştırma Görevlisi Zülal Arca ‘Zaman Verimliği ve Yönetimi’ konulu konferansını verdi. Arca, “Zaman hepimiz için en adil olan  kavramdır. Mevki ve sıfatı ne olursa olsun zaman her kes için 1 gün 24 saattir. Bu hiçbir şekilde hiç kimse tarafından değiştirilmesi mümkün olmayan bir kavramdır. Önemli olan zamanın nasıl kullandığımız ve nasıl verimli bir şekilde tükettiğimizdir. Zamanı kazana bilmemiz için zamanımızı verimli olarak harcamamız gerekir.” şeklinde konuştu.

“Enerji insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır”

‘Zaman Verimliği ve Yönetimi’ konulu konferans sonrası Batman Üniversitesi Teknoloji Araştırma Görevlisi Umut Ercan ‘Enerji Verimliliği’ konulu konferans verdi. Ercan konferansında şunları söyledi: “Enerji gün geçtikçe daha fazla kullanılan varlığımızı sürdürmek için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Enerji insan yaşamının vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünyada kullanılan enerji kaynakları içerisindeki en büyük pay yüzde 85-90 oranında fosil yakıtlardır. Kömür, petrol ve doğalgaza dayanmaktadır. Aynı hızla tüketimi devam edildiği taktirde dünyamızdaki mevcut fosil yakıt rezervlerinden petrolün 40-50 yıl, doğalgazın 60-70 yıl ve kömürün 240-250 yıl sonra tükeneceği çeşitli uluslararası kaynaklarca ifade edilmektedir.” (M. Sait Çelik – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir