• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Osmaniye`nin Düziçi  ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nca organize edilen Kutlu Doğum etkinliği Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) tarafından, Peygamber sevdalısı Düziçi halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi Sinema Salonu`nda düzenlenen etkinliğe, İlahiyatçı Yazar Veysi Sonkaya ve Düziçi halkı  katıldı.

Nasır Aslan`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hafız Arif Kaya`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Adana Grup Kervan sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından Adana Grup Kervan mevlithanı Mevlid-i Şerif okudu.

Tekbirler getirilerek, salavatların okunduğu etkinlikte konuşan, İlahiyatçı Yazar Veysi Sonkaya, Peygamber Efendimiz (sav) ahlakıyla, edebiyle, terbiyesiyle, her yönüyle örnek almamız gerektiğini söyledi.

Allah-u Teâla`nın bizi bu dünya hayatına gönderdikten sonra asla yalnız bırakmadığını ve bizlere yolumuzu aydınlatıp, rehber olacak şahsiyetler olan Peygamberleri yolladığını belirten Sonkaya, “Peygamberimizi  (sav) anlatmak için belki diller, kalemler yetmez. Eğer Allah-u Teâla bizleri yarattıktan sonra kılavuzsuz, rehbersiz bırakmış olsa idi halimiz zordu. İşte Allah-u Teâla Rahmeten lil Âlemin olan Allah Resulünü (sav) bizler için göndererek bizlere en büyük lütufta bulunmuştur.” ifadelerini kullandı.

Allah`ı inkâr edenlerin, Hz. Muhammed`i (sav) kendine rehber edinmeyenlerin ve kendi nefsini kendine rehber edinenlerin toplu bir şekilde cehenneme sürükleneceklerini belirten Sonkaya,“ Bizler eğer Allah Resul`ünü seviyorsak, ona bağlılığımızı itiraf ediyorsak, bunu amelimizde göstermemiz lazım.  Aile içerisinde koca olanın nasıl eş olunabileceğini en güzel öğreten de Allah Resulüdür . Bizler çocuklarımızı İslami terbiye ile edeplendirebilmemiz için Allah Resulünün ahlakını, hayatını bilmemiz lazım.   Yani bizler onun ahlakıyla, terbiyesiyle terbiyelenebilmek için Kur`an-ı Kerim`i açıp okumamız lazım ki, O`nun hayatını her yönüyle öğrenebilelim.” dedi.

Sonkaya`nın yaptığı konuşmanın ardından sahne alan Adana Grup Kervan Sanatçıları, katılımcıları seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle coşturdu.

Daha sonra Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahi ve şiirleriyle devam etti.

 Etkinlik, yapılan  dua ile son buldu.  (Abdülkadir Alakuş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir