• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
Adana Yüreğir`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılım yoğun olurken, katılımcıların coşkusu program sona erene kadar sürdü.

Etkinliğin başlamasına saatler kala halk alanı doldurmaya başlarken, katılımcılar polis noktalarında yapılan üst aramasından sonra alana alındı. Etkinliği, çok sayıda yerel medya mensubu da takip etti. Platform yetkilileri, etkinliğe katılan halka meyve suyu ve su ikram etti.

Etkinlik, Hafız Hüseyin Akyürek`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından sahne alan Adana Grup Kervan ve Mersin Grup İhya sanatçıları alanı dolduran vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı.

Etkinlikte Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okunurken, bu sırada çok sayıda vatandaşın gözyaşlarına hâkim olamayarak ağladığı görüldü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Platform yetkililerinden Mehmet Emre, "Rabbimiz bizi, halkımızın Peygamber sevgisinin ziyadeleşmesine, Peygamber efendimize tabi oluşuna bir katkı sunmaya vesile kılarsa biz bundan çok büyük bir mutluluk duymuş olacağız." dedi.

Emre, "Peygamber Efendimiz (sav) bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyuruyor: 'Benimle insanların misali şu adamın misaline benzer, adam bir ateş yakmış ateş, etrafı aydınlatmaya başlayınca o küçük pervane böcekleri var, o pervaneler ateşe doğru koşmaya başlamışlar. Adam pervaneler ateşte yanmasın diye uğraşmaya başlamış ama pervaneler adamı aşıp ateşe düşmüşler` diyor, benimle insanların misali böyledir, ben kollarımı açmışım Cehennem ile insanlık arasındaki, insanlar beni aşıp ateşe düşmesin diye, sizi eteklerinizden tutmaya çalışıyorum buna rağmen sıyrılıp ateşe düşenler var."

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan iki küçük kız çocuğu Hz Muhammed (sav)'e hitaben yazılan iki şiir seslendirdiler, okunan şiir sırasında bazı katılımcıların oldukça duygulandığı gözlendi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Abdullah Tokuş, coşkulu kalabalığa hitaben, "Nisan ayında bu Muhammedi coşkuyu görünce inanıyoruz ki Arş-ı Âleminin Melekleri Allah`ın izni ile sizleri izlemeye geliyorlar." dedi.

Tokuş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir Kutsi Hadis`te Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor; ‘Müminler, Allah`ı ve Habibi Hz Muhammed (sav)`i anmak için bir araya geldikleri zaman, Allah meleklerini gönderiyor bu kullarım ne yapıyor diye. Melekler geliyor bu müminlerin durumunu ahvalini gözetlemek için, yanlarına varıyorlar bakıyorlar ki, Müslümanlar Allah`ı zikrediyorlar, Muhammed Mustafa (sav)'i zikrediyorlar. Allah soruyor, Ey Melekler, sizler gittiniz bu kullarımı gördünüz ne yapıyorlar? Melekler diyorlar ki, ey her şeyden haberdar olan Allah`ım, sen daha iyi biliyorsun, bu kulların seni zikrediyorlar, Habibini zikrediyorlar. Peki, ey meleklerim bunlar beni görmedikleri halde, bunlar Hz Muhammed (sav)`i görmedikleri halde nasıl zikrediyorlar? Vallahi ya Rabbi bunlar sanki seni görüyormuşçasına Muhammed (sav)`i görüyormuşçasına zikrediyorlar. Rabbimiz, o zaman ben de onları afettim ve Cennetime dâhil ettim diyor." diyerek konuşmasını sürdürdü.

Program okunan ilahiler ve marşlardan sonra yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir