• DOLAR 32.49
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2491.241
  • ...
Tehdit ve şiddetle seçimlerde sonuç alma tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Gönüllüleri Dayanışma Platformu yaptığı yazılı açıklamayla, 7 Haziran seçimleri öncesi bölgede halkın iradesine hazımsızlık göstererek, tehdit, şiddet, korku ve sindirme ile sonuç alma çabalarına sert tepki gösterdi.

Genel seçim çalışmalarının yoğunlaşmaya başladığı bugünlerde, özellikle ülkenin Doğusunda, sandık iradesine ve halkın seçim tercihlerine şiddet, silah gölgesi ile yön verme ve baskı kurma eğilimli olaylarla korku iktidarı kurulmak istendiği ifade edilen açıklamada, bu tür girişimlerin halkların huzurlu geleceği için iç açıcı olmayacak sonuçlar doğuracağı belirtildi.

Bölgede şiddet ve vandelizmin hedeflendiği belirten açıklamanın devamında, “Ülke genelinde ve bölge özelinde seçim sonuçları ne olursa olsun; kim, hangi partiden seçilirse seçilsin, bu sonuçları hazmetmeyecek kesimlerin şimdiden milli iradenin önündeki ve Barış sürecinin önündeki en büyük düşmanlar olarak belirecekleri kesindir.” denildi.

Açıklamada son olarak, “Halkların özgürlüğü ve hür iradesi sloganlarıyla yola çıkarak, ama gerçekte, halk iradesinin üzerinde silah gölgesi, tehdit, şantaj, yıldırma, korkutma stratejileriyle ve şiddetle vesayet kurmak isteyenlerin foyalarını değişik vesilelerle ortaya dökmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir