• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Batman'da çok amaçlı caminin temeli törenle atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Karşıyaka Mahallesi Samanyolu Caddesinde bulunan Karşıyaka Yeni Cami (H. Musa Cami) ihtiyacı karşılamadığından yıkılıp yerine dört katlı çok amaçlı cami temel atma töreni yapıldı.

Temel atma töreninde Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, cami imamı ve mahalle sakinleri katıldı.  

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Bilindiği gibi camileri yapma görevi Allah tarafından müminlere verilmiştir. Camileri yapma ve yapıldıktan sonrada cemaatle cami yaşatma bakımından bu görev Allah’a ahirete iman eden, namaz kılan ve Allah’tan başka hiçbir güçten korkmayan insanların görevidir. Peygamberimiz (sav) Mekke’den Medine’ye göç ettiğinde daha Medine’ye varmadan geçici olarak kaldıkları Küba’da orada Küba Camisi yapılıyor. Müslümanlar nereye gitmişlerse cami yapmışlardır.” dedi.

“Batman şehri çocuğu düzensiz, plansız ve projesiz bir şekilde kurulmuştur”

Her caminin Kâbe'nin bir şubesi olduğunu söyleyen Çağlar daha sonra, “Kabe merkezdir yeryüzünde yapılan bütün camiler ve mescidler Kabe’ye bağlı birer şubedir. Müslümanlar bir cami yaptıklarında Kabe’yi Muazzama’ya bir şube yapmış olurlar. Bu son derece önemli bir görevdir. Müslümanlar bu görevleri hakkıyla yerine getiriyorlar. Bu camimiz ihtiyaca cevap vermeyecek şekildeydi. Maalesef Batman şehri ve camilerimizin çocuğu da düzensiz, plansız ve projesiz bir şekilde kurulmuştur. Eskinden yapılan camilerimizin çoğu da ihtiyacı karşılamayacak şekilde yapılmış yeniden yıktırılıp daha güzel bir cami yapmak üzere çalışmalar başlatıldı. Allah en kısa zamanda tamamlamayı ve bitirmeyi nasip etsin.” İfadelerine yer verdi.

“H. Musa Cami çok amaçlı 4 katlı cami olacak”

Konu hakkında bilgi veren müteahhit Salih Başaran ise, “50 yıl önce yapılan bu camimiz ihtiyaca cevap vermediğinden yıkıp Müslümanların yardımıyla yerine çok amaçlı 4 katlı cami yapacağız. Birinci kata bayanlar için cami, Kur’an Kursu, taziye evi ve erkek çocuklar için Kur’an Kursu ayrı giriş ve çıkışları olacak şekilde yapılacak. İkinci katta erkek taziye evi, yemekhane, imamevi, tuvalet ve abdest yeri olacak. Üçüncü katta 750 metre kare üzerine komple cami olacaktır. Dördüncü kat ise asma kat olacaktır. Yeni camimizde en az 2 bin kişi namaz kılabilecek şeklinde olacak. Caminin eski minaresiyle beraber iki minareli ve15 tane kubbe olacak.” şeklinde konuştu.

“Hayırsever Müslümanlardan yardım istiyoruz”

Caninin eski imamı Hasan Ak, de “Eski camimiz ihtiyacımızı görmüyordu. Mahalleye küçük geliyordu. Onu yıkıp Müslümanların yardımıyla yerine büyük bir cami yaptırdık. Camimizin yardıma ihtiyacı çoktur. Hayırsever Müslümanlardan yardım istiyoruz. Yardım yapmak isteyenler cami imamı Mehmet Tayip Toğluk’un 0 533 613 35 01 telefonuna müracaat edilebilir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir