• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
`Müslümanları idare edenler Hz Muhammed`in kriterlerini taşımıyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkez ve Çağlayancerit ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organizesiyle düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine konuk olarak katılan Molla Cemal Çınar, etkinlikle ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

Peygamber Efendimizin İslam`ın özü olduğunu vurgulayan Çınar, Kutlu Doğum etkinliklerinde ümmetin özünde var olan, kalbinde sevgisi hiç silinmeyen Peygamberin şahsiyetinin ele alındığını belirtti.

“Gönül ister ki, her gün bu tür programlar düzenlensin.” diyen Çınar, “Eğer Peygamberimiz göz ardı edilirse, o zaman Kur`an ve İslam kalmaz. Çünkü O Peygamber, Allah (cc) tarafından insanlara Resul olarak gönderilmiştir. Yeryüzüne gönderilen 124 bin Peygamberin sonuncusu olarak kıyamete kadar bir daha Peygamberin gelmesine ihtiyaç kalmayacak kadar evrensel mesajlarla gelen bir Peygamberi anlatıyoruz. Dolayısıyla O`nun vahiy kimlikli nübüvvet mesajının anlaşılması için bu programlar düzenlenmelidir. Fakat hayat şartlarından dolayı bu tür programlar ancak belli bir hafta veya aya sıkıştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Kim Hz. Muhammed`in yoluna tabi olursa kurtulur”

Kutlu Doğum etkinliklerinin birçok kesim tarafından tertiplendiğini belirten Çınar, “Bu etkinlikler ilk düzenlenmeye başlandığında belki bu denli bir teveccühün olacağı beklenmiyordu. İslami boyutunu tartışan kişiler bile bugün Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeye başladılar. Hz Muhammed bir kurtarıcı liman gibidir. Kim Hz Muhammed`in yoluna tabi olursa kurtulur. Aksi takdirde O`nun gemisine binmeyenler batacaklardır. Müslüman halkların bulunduğu coğrafyalarda Peygamberimizi anlayabilmemiz için her yıl O`nun farklı yönlerini ele alarak O`nu anlamamız lazım.”diye konuştu.

“Müslümanların başındaki amirler Hz Muhammed`in kriterlerini taşımadığından Müslümanlar perişandır”

Bu gün Müslümanların tek sorununun Müslümanların başındaki amirlerin Hz Muhammed`in kriterlerini taşımadığından kaynaklandığına vurgu yapan Çınar Hoca, “Burada göz ardı edilen Müslümanların en büyük kayıplarından birisi, O ‘Eşsiz Önderin` rehberliğini bırakıp, O`nun yolunu terk edip, O`nun ahlaki kriterlerine göre hareket etmeyen liderlerin toplumu idare etmeye çalışmasıdır. Bugün Müslümanların tek sorunu, Müslümanların başındaki amirlerin Hz Muhammed`in kriterlerini taşımadığından dolayı o mesaja göre bir lider pozisyonunda olmadıkları için Müslümanlar perişan durumdadır.” şeklinde konuştu.

“Biz insanları ‘Eşsiz Önder` olan Hz Muhammed`e çağırıyoruz”

Çınar, “Bu etkinliklerin amaçlarından biri de hiçbir mezhebin, meşrebin, camianın, ırkın, devletin ve milletin değil, mümtaz bir şahsiyetin etrafında bir arada gelinmesidir. Bu bizim için büyük bir kazanım ve sevinçtir. Evet, zaman zaman herkes Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğini, dayanışma içerisinde olmasını, birbirleri ile diyaloga geçmesi gerektiğini söylüyor ve bu noktada Müslümanların bir adım atmasını istiyor. Ama nasıl yapılmalıdır. Herkes insanları bir şeylere çağırır, ama biz insanları ‘Eşsiz Önder` olan Hz Muhammed`e çağırıyoruz. Bu buluşmaların elzem olduğunu vurgulamak için bu programlar düzenleniyor.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir