• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Bilgisayar eğitimini tamamlayan bayanlara sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile Teknosa tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Kadın için Teknoloji" ücretsiz bilgisayar eğitim kursunu tamamlayan bayanlara törenle başarı sertifikaları verildi.

ÇATOM’da gerçekleştirilen sertifika törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mehmet Sıraç Batur, Çatom İl Koordinatörü Pelin Ertekin, sertifika almaya hak kazanan kadınlar ve davetliler katıldı.

ÇATOM İl Koordinatörü Pelin Ertekin proje hakkında bilgi vererek, projenin faaliyetlerini anlattı.

“Kadın için teknoloji" bilgisayar kursuna 100 bayanın katıldığını belirten Ertekin, “Siirt’li bayanlar, açılan kursa büyük bir ilgi gösterdiler. Bu kursla, her yaştaki bayanlara bilgisayar eğitimi vermeyi ve teknolojik yeniliklerden haberdar etmeyi amaçladık.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, “Kadın için Teknoloji” projesinde eğitim alarak sertifika almaya hak kazanan kadınlara sertifikalarını Vali Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, Vali yardımcısı Bahadır Yörük ve diğer yetkililer tarafından verildi.

“Kadın için Teknoloji” projesi ile bayanlara; temel bilgisayar kavramları, bilgisayar programları, internete giriş, elektronik posta gönderimi gibi birçok alanda bilgi sahibi olmalarını sağlayarak teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmaları hedefleniyor. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir