• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Hani`nin Soylu köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Hani İrşad-Der  tarafından, Hani ilçesine bağlı soylu (zengileyni) köyünde, köy halkın katılımıyla, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Programa katılan köy halkına, görevliler tarafından yemek ikram edildi.

Hüseyin Güzel`in sunuculuğu yaptığı etkinlik, Hafız Abdullah Göğercin`in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlithanların okuduğu Mevlit-i Şerif ile etkinlik devam etti.

Kız çocuklarından oluşan Gürbüz kız  ilahi gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler halktan büyük beğeni aldı.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı Molla Muhammed Hira, Allah-u Teâlâ`nın emirleri doğrultusunda yaşayan insanların, kıyamet gününde Hz Muhammed'in (sav) bayrağının altına gireceklerini söyledi. Hira, "Cennetin kapıları sonuna kadar onlara açık kalacak ve Cennet melekleri de onları selamlayacaklar. Bu nedenle İslam`a ve Kur`an`a sahip çıktıkça imanımız kemale erer.” dedi.

Allah-u Teâlâ`nın insanların bu dünyada huzur ve izzetli bir yaşam bulmaları için insanlara Peygamberler gönderdiğini belirten Hani İrşad-Der Başkanı Molla Muzaffer Karavil ise 124 bin Peygamberin insanlara doğru yolu göstermek ve onları hidayete erdirmek için geldiklerini belirtti.

Peygamberlerin insanlara rehber olmak için gönderildiğini vurgulayan Karavil, “Peygamberler sıradan bir elçi değildir. Peygamberler insanlara rehber, önder olmak için gelmişler, Peygambersiz bir hayat zillettir. Ne zaman insanlar Peygamberlerden uzaklaşıp, doğru yola yüzlerini çevirmişlerse, insanlar arasında zülüm artmış, edepsizlik, hayâsızlık artmış ve aralarında fitne oluşmuştur.” şeklinde konuştu.

“Peygamberlerin yolunu tutmadıkça huzur gelmez”

Huzura ulaşmanın Peygamberin yoluna tabi olmaktan geçtiğinin altını çizen Karavil, “Bu gün, bize önderlik yapanlar, Allah ve Resulünün yolunu tutmadıkça, huzura ulaşılamaz. Gençlerimiz, kızlarımız yönlerini Allah ve Resulünün yoluna vermedikçe, şu anda bize önderlik yapan siyasetçilerimiz, kendilerini Allah ve Resulüne yönelmedikçe, bu halkın yönünü Allah ve Resulüne vermedikleri müddetçe, sorunlarımız bitmeyecektir. Aramıza kardeşlik ve huzur gelmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Grup Mizgin İlahi Gurubu, ilahi ve ezgilerini seslendirdi.

Etkinlik, okunan dua ile sona erdi. (Mansur KAÇMAZ - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir