• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Yayla Muzu tezgâhtaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van, Bitlis ve Siirt’in Şirvan ilçesinin yüksek kesimlerinde kar altında doğal olarak yetişen ve Yayla Muzu (rûbês) olarak bilinen uçkun, bahar aylarının gelmesiyle beraber Siirt’teki tezgâhlarda yerini aldı.

Her yıl baharın gelmesiyle Van, Hakkâri, Bitlis gibi yüksek kesimlerden getirdiği Yayla Muzunu satan Hasan Dağ, her Nisan ayında Yayla Muzunu tezgâha çıkardıklarını ve özelikle yayla muzunun çeşitli hastalıklara iyi geldiğinden dolayı halkın çokça rağbet ettiğini söyledi.

Uçkunun kilosunun 5 ila 7 TL arasında satıldığını ifade eden Dağ, “Yüksek kesimde doğal olarak yetişen Yayla Muzu, özelikle bizim Bölgemizde ve Doğu Anadolu bölgesinde yetişiyor. Bu Bölgelerde yetişen Yayla Muzunu başta İstanbul olmak üzere metropol şehirlere gönderiyoruz.” dedi.

Yayla Muzunun birçok faydası olduğunu dile getiren Dağ, “Birçok hastalığa iyi geldiği için halkımız bu mevsimde Yayla Muzuna çok rağbet ediyor. Bu meyvenin faydaları başta mide rahatsızlığına, şeker ve tansiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor.” dedi.  (Muhammed Dayan İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir