• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Siirt halkı: Önderimiz Hz Muhammed'dir (sav)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından şehir stadyumundan düzenlenen “Eşsiz önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine gelen halk, duygularını İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatarak, “Önderimiz Hz Muhammed’dir (sav)” dedi.

Etkinliğin çok güzel geçtiğini, bunun Allah tealinin vermiş olduğu bir nimet olduğunu belirten Halk, Allah'tan dileklerinin  bu nimetini arttırmasını,  Kendisinin ve Resulünün yolundan ayırmaması olduğunu ifade ettiler.

Etkinliğe katılan Abdurrahman Erdoğan, “Rabbimiz, bizi Resüllullah’ın yolundan mahrum etmesin. Bütün inşaları O’nun yoluna ilet, hepimizi kardeş kıl. Hepimizi kardeş ve aziz eylesin. Resullulah’a tabi olmaktan başka kurtuluşumuz yok. O’ndan başka serok, rêzan tanıyan hüsrandadır. Mekke’de müşrikler taşları kendilerine ilah edinmişlerdi. İlahları put olan, taş olan dünyevi şeylerden ibaret olan hayat boş bir hayattır. İnsanların kurtuluşu ancak Allah ve resulünün yoluna tabi almak iledir. Rabbim bizi Resüllullah’ın yolundan ayırmasın.” dedi.

Batmandan etkinliğe katılan Ömer Dayan, Resullullah’ın (sav) yolunun takipçisi olacaklarını dile getirdi. Dayan, “Biz, Hz Muhammed’i (sav) kendimize, ailemize ve toplumumuza örnek ve önder olarak kabul ediyoruz. Kim, bu dünyada kimi kendine örnek ve önder kabul ediyorsa yarın kıyamet gününde kendilerine önder kabul ettikleri kişilerle beraber haşir olunacaklar. Bundan dolayı bir takım sahte önderler peşine gitmeyelim ki kurtuluşa erelim. Kurtuluşun adresi de bu etkinlikte doğumunu kutladığımız Hz Muhammed’dir (sav). Etkinliği düzenleyenlerden de Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Her yıl kutlu doğum etkinlilerine katıldığını söyleyen Hikmet Işıktaş ise “Öncelikle böyle güzel bir manzarayı yaratan Allah’a Hamd olsun. Hz Muhammed (sav) sevgisini tekrardan bu halkın içinde canlı tutmaya çalışan Peygamber Sevdalıları Platformuna minnettarız. Bu halk Müslüman’dır. Kendilerine yegâne rehber Hz Muhammed’dir.” şeklinde konuştu.

Dört gözle bu kutlu doğum etkinliğini beklediğini dile getiren Mehmet Öz, “Artık bu Kutlu Doğumlar geleneksel bir hal almış durumda, bir bayram havasında geçiriyoruz. Bu etkinliğe günler kala hazırlık yapıyoruz. Canımız, malımız Hz Muhammed’in (sav) yoluna kurban olsun. Bütün Kürt, Türk, Arap halklar gelin, Hz Muhammed’in (sav) sancağının altında birleşelim ki kıyamet gününde de onunla beraber havsı Kevser de buluşalım.” diye konuştu.

Tek örneklerinin ve yol kılavuzlarının Hz Muhammed (sav) olduğunu kaydeden bir diğer Peygamber aşığı İbrahim ilbaş, “Hz Muhammed’in (sav) yolundan başka yol tutan hüsrandadır. Batıl yolu tutanlar felaha ermeyeceklerdir. Bundan dolayı bu tür etkinliklerle Peygamberimize olan sadakatimizi onun bize tek önder ve tek rehber olduğuna inanıyoruz. Bu etkinliklere gelmeyenlere tavsiyem gelsinler bu güzel manzaradan nasip alsınlar. Tek kurtuluşumuz bu yoldur.” Dedi. (Muhammed Dayan/Süleyman Tekcanlı - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir