• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Elazığ`ın Yazıkonak beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Yeni İhya-Der tarafından Yazıkonak Beldesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik Halk Pazarı alanında yapıldı. Etkinlik alana girişlerin yapıldığı 3 farklı noktada misafirlere tatlı ikramında bulunuldu.

Program İbrahim Yıldız`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşmasını Abdulsamet Açıkgöz Hoca yaptı. Mevlidi Şerif okunduğu program, Özlem Ajans sanatçılarından Muharrem Demir, Alper Rezan, Celal Demir ve İhya Kız Grubunun seslendirdiği ilahi ezgilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan eğitimci Cevdet Yanılmaz, peygamberin hayatından kesitler aktararak, "Kutlu doğumlarda çocukları görmek bizi çok sevindiriyor. Resulullah`ın (sav) yaşamından onun çocuklara olan sevgisini ve muhabbetini biliyoruz. O yaşayarak bize anlatıyor. Anlatanlar anlatmayı bıraksın önce yaşasınlar sonra anlatsınlar. Çünkü benim peygamberim böyle bir peygamberdi.

Evlatlarımızı Allah Resulü'nün terbiyesi ile terbiye edelim. Onları bu hazineden mahrum bırakmayalım. Bu medeniyet hiçbir ideolojide yoktur. Ve İslam dışındaki hiçbir dinde de yoktur." dedi.

Programda Hz Ömer`in kızını gömme olayının anlatıldığı tiyatro gösterimi sahnelendi. Ardından Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve Abdulsamet Açıkgöz'un yaptığı dua ile son buldu.   (Abdulselam Polat/Emre Sezer - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir