• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Midyat`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Midyat ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve Midyat AZİM DER tarafından organize edilen  “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav) “ temalı Kutlu Doğum etkinliğine binlerce kişi katıldı.

Midyat`a bağlı beldelerden ve KÖYLERDEN gelen Peygamber âşıklarının,  ellerinde tevhit bayrakları ile tekbirler getirip mevlit alanına geldikleri görülürken, alanda kadın ve erkekler için ayrı yer tahsis edildiği gözlendi.

Midyat Miting (Mevlid) Alanı`nda saat 13.30`de düzenlenen etkinlikte, katılımcılara Platform görevlileri tarafından Kutlu Doğum hatırası CD`lerin yanında gül dağıtıldı.

Mevlit alanına “Seni tanımayan Ölüdür Ya Resulallah, Seni çok seviyoruz Ya Resulallah, Kişi Sevdiği ile beraberdir” şeklinde pankartları asıldı.

Sunuculuğunu Asım Özalp`ın  yaptığı etkinlik, Suriyeli Hafız Kur`an olan Muhammed Şeyh Necib`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Midyat mevlithan grubu, Mevlid-i Şerif okudu ve okunan salavatlara katılımcılar da eşlik etti.

Daha sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları Salih Gül ve Derviş Madsor Okudukları ilahilerle etkinliğe katılan halkın coşkusu doruğa ulaştı.

İlahilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Ömer Çelik Hoca, Türkçe yaptığı konuşmasında, din, can, mal, nesil ve akıl emniyeti konularına değinerek şöyle dedi; “Çok değerli Peygamber Sevdalıları, Midyat halkı ve değerli misafirler; din, can, mal, nesil ve akıl emniyetinin muhafazasında Efendimizin önderliği toplumları ayakta tutan yukarıda saydığımız beş temel unsur olarak belirlemiş ve bunlara sıkı riayet etmek gerekir. İslam coğrafyası  dert, bela ve huzursuzlukla dolmuştur. Emniyet ve huzur kalmamış Gençlik iffetsizlikle boğuşmaktadır. Adeta Müslümanlar karanlıklar içinde boğuşmaktadır. Herkes bütün bu sıkıntılardan kurtulmanın çaresini aramaktadır. İşte bu sıkıntı ve karanlıklardan kurtulmak istiyorsak yukarıda saydığımız bu beş unsuru hayatta uygulamak ve bunları emniyet altına almak gerekir. Hz Resulullah 14 asır önce toplumu ayakta beş unsuru emniyete almış, toplumu kaynaştırmış Eşsiz önderdir. Bugün de eğer huzur ve güven istiyorsak Efendimizin Önderliğine ilkelerine ihtiyaç vardır ve muhtacız ve ancak o zaman huzur ve güven buluruz.”

Ömer Çelik Hoca`nın konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçıları Salih Gül ve Derviş Madsor , tekrar ilahi ve ezgiler seslendirdi.  

Ardından Kürtçe bir konuşma yapan Molla Osman Tayfur Hoca, “Ey değerli Peygamber aşıkları ve Müslüman kardeşlerim; insanlık hedefine varıp kurtulsun diye Allah onlara önderler kılavuzlar göndermiştir. Kıyamete dek gelecek tüm nesillere önderlik yapıp insanlarda onun önderliğinde yürüsün diye Hz. Muhammed Mustafa`yı (S:A:V) en kâmil, son önder ve kılavuz olarak göndermiştir. Onun Önderliğinde yürüyenler hedeflerine vardılar ve kurtuluşa erdiler. Yüz çevirenler helak oldular. Bugün tüm olumsuzluklarımız O`nun dışında birilerini önder kabul etmemizdir. Kurtuluşa ermek için tekrar ona dönmeli önderliğinde yürümemiz gerekir. Peygamber Sevdalıları bu hakikati insanlığın gündemine taşımak için var ve çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Mevlit etkinliği, Tayfur Hoca`nın konuşması ve seslendirilen ilahilerin ardından Eğitimci Selahattin Yeniay`ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (M. Şerif Aşkın/Cihad Şayık-İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir