• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Kur`an-ı Kerim güzel okuma yarışması bölge finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an-ı Kerim güzel okuma yarışması bölge finali Tatvan`da yapıldı. Siirt merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Gündüz yarışmada birinci oldu.

Bitlis-Tatvan İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde lisede eğitim gören öğrenciler arasında ‘Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması` düzenlendi.

Yarışmadan önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz yarışmacılara başarılar dileyerek Kur`an-ı Kerim`i okumanın, yaşamanın, anlamanın çok büyük bir gaye olduğunu söyledi.

İbadullah Camii`nde düzenlenen yarışmaya 9 ilden öğrenci katıldı. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyabilmek için birbirleriyle mücadele etti.  Puanlama 6 jüri üyesi tarafından yapıldı. Yarışma neticesinde Siirt Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Gündüz birinci olurken 2`ci ise Hakkâri Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Duman oldu. 3`üncü de Mardin Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hikmet Sarıca oldu. Diğer altı kişi ise aynı puanı alarak 4`üncü oldu.

Birinci olana 4 adet çeyrek altın hediye edildi. İkinciye 3, üçüncüye ise 2 altın verildi. Ayrıca bütün yarışmacılara ve jüri üyelerine gömlek ve pantolon verildi. (Menderes Beysülen-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir