• DOLAR 32.526
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2440.216
  • ...
96 netle atanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü`nden mezun olduktan sonra 2010`da girdiği KPSS`de yaptığı yüksek nete karşılık düşük puan alan Safiye Kurnaz Koçoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen “usulsüzlük soruşturması”na müdahillik talebinde bulundu. Sınava en iyi şekilde hazırlanarak girdiğini aktaran Koçoğlu, paralel yapının mağduru oldu.

96 NETLE AÇIKTA KALDI

“Sınavım çok iyi geçti ve ‘kesin atanırım` dedim. Sınavdan sonra baktım 96 net yapmışım. Önceki yıllara göre bu netle atanmam gerekiyordu” diyen Koçoğlu, “Sonuçlar açıklandı 92`nin üzerinde puan beklerken 84 puan geldi. Sıralamada da ilk 5 bin hayali kurarken 40 binlerde yer aldım. Yaptığım 4-5 tercihte aşırı hayal kırıklığı yaşadım. Biyolog olmak istiyordum, hayallerim yıkıldı” diye konuştu.

DÂVÂYA MÜDAHİL OLDU

Hakkını aramak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen “usulsüzlük soruşturması”na müdahillik talebinde bulunan Safiye Kurnaz Koçoğlu, atanamadıktan sonra açıköğretimden ilahiyatı bitirdiğini ve şu an ücretli din kültürü öğretmenliği yaparak geçimini sağladığını söyledi. Koçoğlu, “Birileri soruları alıp kazanıyor, biz ne kadar çalışsak bile bir şey olmuyor. O dönemde kazanmış olsaydım 5 yıllık memur olacaktım. Maddi tarafını geçtim ama manevi kayıpları çok fazla. Kader mahkûmu gibi hissediyorum kendimi” dedi.

HAYALLERİ ÇALINDI

Polis olma hayaliyle 2010`da girdiği KPSS`de yeterli puanı alamayıp açıkta kalan Murat Göçer, “Hakkım yendiği için yeterli puan alamadım. Paralel yapıya yakın olanlar bu sınavdan tam puan aldı” diyerek suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu`nu bitiren Murat Göçer, daha sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek için polis olmak istedi. KPSS`ye hazırlanarak 2010`da sınava giren ve bu süreçte geçinmek için inşaatlarda çalışan Göçer, sınavda istediği puanı elde edemeyince Tekirdağ`ın Çorlu ilçesindeki özel bir rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başladı.

Polis olmayı çok istediğini ancak 2010 yılında tam puan alanların fazlalığı nedeniyle atanamadığını belirten Murat Göçer, “Polislik için 60 puan barajını aşmam gerekiyordu. Bense 59,856 puan aldığımı öğrendim. Hakkım yendiği için yeterli puan alamadım. Paralel yapıya yakın olanlar bu sınavdan tam puan aldı” diyerek usulsüzlük sonrası mağdur olduğu için suç duyurusunda bulundu.

MÜCADELE EDECEĞİM

Geçmişe dönük bütün haklarını aramak ve "paralel yapı"yla mücadele etmek için suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Göçer, “2010 yılında KPSS sorularını çalarak haksız başarı sağlayanlar, benim çocukluk umutlarımı, hayallerimi ve geleceğimi çaldı” dedi.

yeniakit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir