• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Gaziantep`in Karkamış ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde,  bayram yerinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program dün saat 13:30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.     

Ardından ilçe Peygamber Sevdalıları Platformu Kutlu Doğum ilçe tertip komitesi Başkanı ibrahim Gezer yaptığı açılış konuşması yaptı.

“Hz. Muhammed`in olmadığı bütün yollar cehenneme çıkar”

Gezer konuşmasında, “Kim Hz. Muhammed`i takip eder ve mücadelesini devam ettirirse, özellikle manevi hastalıklardan kurtulacak ve tertemiz olacaktır. Eğer gittiğimiz yolda, önümüzde Hz. Muhammed yoksa, kimin peşinde gittiğimizin bir kıymeti yoktur. Ne yöne gittiğimizin, nasıl yaşadığımızın, ne yaptığımızın, kimi takip ettiğimizin hiçbir önemi yoktur. Çünkü Hz. Muhammed`in olmadığı bütün yollar cehenneme çıkar. Biz eğer Allah`ın bizden razı olmasını ve cennetini arzuluyorsak, Hz. Muhammed`i tanımalı, anlamalı ve takipçisi olmalıyız. Rabbim bizleri gerçek anlamda Hz. Muhammed`i (sav) takip edenlerden eylesin.” dedi.

Programda Kız Çocuk İlahi Gurubu tarafından  ilahi ve ezgiler  seslendirildi. Daha sonra  okunan Mevlid-İ Şerifle program devam eden programda, katılımcılar tarafından sık sık tekbirler getirildi.

Programa mersinden katılan İlahiyatçı Salih Demir Hoca, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Demir konuşmasında,  “Bir nurlu bir kutlu doğuma girmiş bulunuyoruz, Bizleri bu günlere eriştiren Rabbimize hamd-u senalar olsun.   Resulü zişan  bir hadisinde,  ‘Beni görmeden bana iman eden, yüreği Allah ve Resulü için atan kardeşlerim gelecek` diyor. Allah Resulü diyor ki, kardeşlerimi Kevser Havuzu başında karşılayacağım ve elimde altın bir kase ile onlara Kevser`den içireceğim` diyor. Allah   Ama gençler o altın kaseden içemeyecekler çünkü gönlü Allah ve Resulü için atan İslam sevdalısı, Kur`an sevdalısı olan gençlere Resulullah (sav) avucunun içiyle Kevser`den içirecek.” dedi.

Program İnzar ve Tekbir İlahi Gruplarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından okunan dua ile son buldu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir