• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Hasankeyf`te Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Batman Köy-Der tarafından, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Batman`ın Hasankeyf ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hasankeyf Halk Etiğim Merkezi arkasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR`ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Köy-Der yetkililerinden Vedat Yavuz`un yaptığı etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in Kur`an-ı Kerim tilaveti  ile başladı.

Program,Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun  okuduğu Kürtçe mevlid`in ardından   Köy-Der İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Sanatçıların Peygamberimizi konu alan ilahileri seslendirdiği sırada Peygamber aşığı ilçe halkının ilahilere coşkulu bir şekilde eşlik ettiği görüldü.

Tekbir ve salavatların hiç eksilmediği etkinlikte, Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan Türkçe bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed`in (sav) çok büyük bir şahsiyet olduğunu, O`nun Peygamberliği ile insanların değer kazandığını belirten Kaplan, “Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömen bir dünyada yaşanıyordu. Burada bulunan Bayan kardeşlerimin affınıza sığınarak söylüyorum. O (sav) gelmeden önce ‘kadın insan mı,  yoksa da başka bir yaratık mı?`  bunun tartışması  yapılıyordu. Sizleri insan yerine bile koymuyorlardı. Sizleri doğduğunuzda diri diri toprağa gömdüler. Dünyaya gelir gelmez anneniz babanız sizden utanç duydu. Bu yüzden sizlere hayat hakkı tanımadılar.” Şeklinde konuştu.

Eğitimci-Yazar Kaplan`dan sonra Köy-Der İlahi Grubu tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Molla Şehmus Emlük, bu tür etkinliklerdeki tek amacın, müslüman halka Peygamberi hatırlatmak ve O`nun peşinden giderek kurtuluşa erdirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından söylenen ilahilere katılımcıların, halkalar oluşturup halay çekerek eşlik ettikleri görüldü.

Etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in yaptığı dua ile son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir