• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
AA: Yenikapı`da Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yenikapı miting alanında, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, ilahiler ve okunan mevlitle devam etti.

Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşlarını anarak, "Bugün bu meydanda özellikle 2 kişiden bahsedeceğim. Çünkü bu meydanda 2 kişi daha var; birisi Yasin Börü, öteki Furkan Doğan" dedi.

Furkan Doğan ile Kayseri'den Mavi Marmara'ya uğurlarken tanıştığını belirten Göktaş, Yasin Börü'yü ise hayatını kaybetmesinden önce evlerinin yanındaki bir düğünde tanıdığını anlattı. 

Börü ve Doğan'ın bu coğrafyanın "kurtuluş reçetesi" olduğunu ifade eden Göktaş, "Özellikle bugün bu iki yavrumuz bu meydanda bunu temsil ediyorlar ve dünyaya bir kurtuluş reçetesi sunuyorlar. Ey ezilen, sömürülen ümmet, işte yol, Yasin ve Furkan nasıl ki Resul'ün kucağında ise biz de bugün o Resul'ün sancağı altındayız" diye konuştu.

Göktaş, Kelime-i Tevhid ile dünyanın en güzel şehrinin en büyük meydanlarını doldurduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İşte biz bugün burada diyoruz ki; bu ümmetin bütün liderleri, O'nu kendine örnek almak zorundadır. Hem de önemli olan asıl onlardır. Generaller, Hazreti Muhammed'i kendisine örnek almak zorundadır. Her seviyedeki liderler, valisinden, kaymakamından, hakiminden tutunuz asıl onlar için örnektir. Asıl onlar örnek alırsa, dünyanın yüzü güler. Senin, benim gibi sıradan insanların örnek alması başka, özellikle liderlerin onu örnek alması başka."

Hazreti Muhammed'in liderlik özelliklerini anlatan Göktaş, Müslüman ülkelerin liderlerini eleştirdi. Göktaş, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi "firavun" olarak nitelendirerek, Bangladeş'teki Müslüman alimlerin idam edilmesine de tepki gösterdi.

Mehmet Göktaş'ın ardından Molla Nizam Yaçin, alandaki kalabalığa Kürtçe hitap etti.

İlahi söylendi, dua edildi

Miting alanına, "Mısır ve Bangladeş'teki idamları lanetliyoruz", "İstanbul Peygamber Sevdalılar Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadı" ve "Ümmetin şehitlerine selam olsun" yazılı pankart asıldı.

Alanı dolduran katılımcıların sık sık tekbir getirdiği etkinlikte, Grup Özlem, ilahiler seslendirdi.

DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz'ün de katıldığı etkinlikte, Irak ve Ürdün'den de katılımcılar yer aldı.

Etkinlik, Yusuf Tutak tarafından okunan dua ile sona erdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir