• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Bakan Eker ve Yılmaz Diyarbakır'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ensar Vakfı Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen ‘Diyarbakır Gençlik Evi’ projesi tanıtım yemeğine katıldı.

Ensar Vakfı Diyarbakır Şubesi tarafından özel bir düğün salonunda verilen yemeğe, Bakanlar Cevdet Yılmaz ile Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır Milletvekilleri ile ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Ensar Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Gözü, Ensar Vakfı Genel Başkanı Hüseyin Kader ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un Ensar Vakfı ile ilgili konuşmaları ile devam etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakanlar Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker’de kürsüye çıkarak Ensar’ın önemi hakkında açıklamalarda bulundular.

“Dünya adaletsizlikle boğuşuyor”

Ensar’ın kelime anlamının yardımcı olan, garibe, yolda kalmışa ve ihtiyaç sahibine el uzatıp mazlumu kollayan olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, “Maalesef bu değerleri modern hayat içinde oldukça örselemiş durumdayız. Bugünün tüketim toplumunda herkes bir anlamda kendi derdine düşmüş durumdadır. Başkası için yaptığımız şey gerçek anlamda kendimize yaptığımız şeydir. Verdiğimiz bizimdir, biriktirdiğimiz bizim değildir. Bugün dünyada adaletsizlikleri hep birlikte görüyoruz. Akdeniz’den Avrupa’ya göç etmeye çalışırken hayatını kaybeden insanları gördük. Bir taraftan modern dünyanın ne kadar geliştiğini ve zenginleştiğine şahit olurken diğer tarafta zengin bir coğrafyaya gitmek için canını veren insanları görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sadece İslam ülkeleri değil, bütün dünya Ensar ruhuna ihtiyaç duyuyor”

Adaletsiz bir dünyada olduklarını ve Suriye ile Irak’ta yaşananların hep birlikte görüldüğünü vurgulayan Bakan Yılmaz sözlerini şöyle noktaladı: “Büyük sermayeleri olduğu halde sembolik faaliyetleri olan büyük ülkeler var. Bu insanlar el atmayan bir dünya var. Bunları görüp bütün insanlara Ensar ruhunu anlatmalıyız. Sadece Müslümanların ve İslam dünyasının değil. Bütün dünyanın Ensar ruhuna ihtiyacı var. Bugün dünyada günlük 1 doların altında harcama yapan 1 milyar insan var. Bir taraftan büyük bir zenginlik ve israf diğer taraftan büyük bir yoksulluk var. Dünya büyük bir adaletsizlikle yaşıyor. Ülkelerin gelir dağılımına bakıldığında çok büyük zulümler olduğu görülecektir. Afrika ve Uzak Doğu ülkelerini hep birlikte görüyoruz.”

“Her muhacire bir Ensar gerekir”

Yaşanan travmalar sebebiyle bölgenin yüzbinlerce muhacire mercek olduğunu belirten Bakan Eker ise “Civar bölgelerden buraya 100 binlerce muhacir geldi. Her muhacire Ensar gerekir. Nerede hicret ve göç varsa orada bir yardım eli lazım. Bu şehir de kadim bir kültür var. Binlerce sene Müslümanlar, Ermeniler ve Süryaniler birlikte yaşadılar. Bu şehrin kalbinde barış vardır. Ne zaman biz medeniyetin kodlarını unuttuk ve şifrelerini kaybettik. İşte o zaman barış ve kardeşlik bozuldu. Kardeşlik bir hukuk gerektiriyor, sadece kardeş demekle kardeş olunmuyor. Onun bir hukuku var. Kardeşçe bir düzen tesis etmek gerekiyor, bu da medeniyetimizin şifrelerinde esasen vardır.” ifadelerini kullandı.

“İslam dini medeniyetler oluşturur”

Din’in bir bakıma insanların hayat yolu olduğunu vurgulayan Bakan Eker son olarak şunları söyledi: “Sin insanların güzergâhıdır, standardıdır, kodlarıdır, hayatı nasıl tasavvur ettikleri ve yaşadıkları ile alakalı bir sistemin ismidir. Din şehirde gelişir o şehir Medine olur. Nasıl Yesrip Medine olmuşsa, din ile birlikte şehirlerde Medine’ye dönüşür. O Medineler çoğaldığında o sistem inşa edildiğinde onun adına medeniyet diyoruz. Din ile Medine ve medeniyet arasında bir doğrudan münasebet vardır.”

Program yapılan yemek duası ile sona erdi. (Emrah Deniz / Ali Fidancı - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir