• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyaman'ın Kayalık Mahallesi'nde Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Vahdet-Der tarafından, Adıyaman’ın Kayalık Mahallesi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Muhammed Emin Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Vahdet Çocuk İlahi Grubu’nun Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, kendilerini Nisan ayına kavuşturduğu için Allah’a hamd ettiğini söyleyerek “Nisan ayına girdiğimizde her taraf Muhammedi sevdayla coşuyor. Bizler Peygamberin hayatını iyi okumalı ve yaşayamalıyız, yoksa O’nun mücadelesini anlayamayız.” dedi.

Sahabelerin hayatının güzel örneklerle dolu olduğunu belirten Demir, “Sahabeler, O’nu o kadar çok seviyorlardı ki, ayağına bir dikenin batmasına bile razı olamıyorlardı. Hz Sümeyra’ya bakın; Uhud savaşında babasını ve oğullarını şehit vermiş olmasına rağmen o, savaş meydanında Resûlullah’ı arıyordu.” diyerek Sümeyra’nın Peygambere olan muhabbetini ve bağlılığını anlattı.

program, Vahdet Çocuk ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerden sonra yapılan ikram ve Mahmut Sait Özdemir’in yaptığı dua ile sona erdi. (Yakup Söğüt - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir