• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...
İstanbul Kutlu Doğum Programı büyük coşkuyla gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl Yenikapı Meydanında düzenlenen ve büyük bir katılımla gerçekleşen İstanbul Kutlu Doğum etkinliği sona erdi.

Programda Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Molla Nizamettin Yaçin ve Siyer Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı M. Emin Yıldırım bir konuşma yaptı.

Etkinlikte konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, “Milyarlar salavatlarla Yasinler,  Fetih sureleriyle geldiniz. Siz sadece görünüşünüzle Allah`ı hatırlatan değil duruşunuzla izzetinizle tüm dünyaya Allah`ı hatırlatıyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

Göktaş, 6-8 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü ve Mavi Marmara'da katledilen Furkan Doğan`a ithafen şunları söyledi: “Özellikle bu güzel şehrin bu güzel meydanındasınız. Bu meydanda iki kişi var şu anda; biri Furkan Doğan diğeri Yasin Börü. Furkan Doğan`ı Mavi Marmara`ya yollarken gururlanmıştık. Ekibin içinde en delikanlısıydı. İlginçtir Yasin Börü de şehid oldu. Hemen evlerinin önünde bir düğün vardı. Adın ne dedim Yasin Börü dedi. Bağrıma bastım. Çünkü Börü`ler adında birileri vardı zindanlarda. Sarıldım sarıldım. Şimdi düşünüyorum da, Furkan Doğan ve Yasin Börü`nün beraber peygamber (as)`ın dizinde oturduğuna inanıyorum.”

Yasin Börü ve Furkan Doğan`ın bu coğrafyanın kurtuluş reçetesi olduğunu ifade eden Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar Türkiye`ye bir kurtuluş reçetesi sunuyorlar. Ey ezilen sömürülen ümmet Furkan ve Yasin nasıl ki Resulullah`ın yanındaysa biz de şimdi Resulullah`ın sancağı altındayız. Ama biz diyoruz ki, kıyamet gününe varmazdan önce bu dünyada senin dinini hâkim kılanlar eyle bizleri. Ümmete rahmet eyle.”

Bütün liderler Hz. Peygamberi örnek almalı

Liderlerin Hz. Peygamberi örnek almaları gerektiğini söyleyen Göktaş, “Bugün dünyanın güzel şehrinde dünyanın en güzelini yâd etmek için geldik buraya. Tüm dünyaya haykırıyoruz ki, en güzel insan Allah`ın Resulüdür. Biz o peygamberi önder edineceğiz. Birileri köylüleri kast ettiğimizi sanıyor ama biz liderlerin onu örnek almak zorunda olduklarını söylüyoruz. Onlar Hz Muhammed (sav)'i kendilerine örnek almak zorundadır. Valisinden kaymakamından hâkiminden tutunuz tüm önde gidenler onu örnek almak zorundadır. Çünkü o “müminleri merhamet kanadı altına al” buyurmuştur. O peygamberin öyle bir kanadı var ki altına nice insanlar aldı. Kardeşlerim bu dünyadaki bütün liderlerin en çok yaptığı iş beraber mücadele verdiği insanları harcamaktır saf dışlı bırakmaktır. Ama bu peygamber öyle bir peygamberdi ki beraber mücadele verdiği insanların bir tanesini dışlamadı. Onlarla birlikte hareket etti. Şu anda İslam ülkelerinin başındaki liderler siz kimi korkuttunuz. Müslümanlardan başka kimi öldürdünüz. Söyleyin hangi kafir ülke sizden korkuyor. Müminleri asmasını zindanlara doldurmayı biliyorsunuz. Ey Mısır Firavunu peygamberi örnek alacaksın. O peygamber kafirleri korkuttu peki sen kimi korkuttun. Siz firavuncuklara sesleniyoruz. İsrail'i mi Amerika`yı mı korkuttunuz. Sizler peygambere benzeyeceksiniz. Aksi halde sizleri benzetmeyi iyi biliriz. O peygamber hicretten önce yakınlarını güvene aldı onları gönderdi. En son kendisi hicret etti. Bütün liderlere sesleniyoruz, Gelin Peygamberi kendinize rehber edinin çünkü ümmetin kurtuluşu bundadır. Burada bizlere de görev düşüyor. Bizler onların yakalarından tutup peygambere benzemek zorundasınız demeliyiz. Kızlar babalarının, kadınlar eşlerinin yakalarından tutarak peygambere benzeyeceksin demelidir. Ey dünya liderleri ve dünyada İslam adına kumandalık yapanlar, size sesleniyoruz. Siz nasıl Müslümansınız. Siz bir şehre girerken o şehrin ahalisi sizin korkunuzdan oraları terk ediyor.” dedi.

Göktaş: “Ya Rabbi bize güzel günleri görmeyi nasip et”

Göktaş, son olarak İslam alemi için yaptığı şu dua ile konuşmasını bitirdi: “Ya Rabbi bu sevgiyi bu şuuru Suriye`ye, Bağdat`a ve dünyanın dört bir yanında birbirlerinin camilerine bomba atanlara yansıt onlara da ver. Onları birbirine kardeş yap. Buradaki Furkanların Yasinlerin sesini firavunlara bir tokat gibi indir. Bu sesimizi zalim yöneticilerin yüzlerine tokat olarak indiriver. Biz kendi derdimizi unutalım. İslam aleminin kanayan yarasına bizleri merhem et ya Rabbi. Şu an İsrail zindanlarında 7 bin kişi var ama Suud`un, Mısır`ın zindanlarında yüzbinlerce kişi var. Bunlar sizler gibi düşündükleri için zindandadırlar. Ya Rabbi onların imdadına yetişmeyi nasip et. Dualarımızı onların dualarıyla birleştir. Ya rabbi bize güzel günleri görmeyi nasip et.”

Hz Muhammed (sav)`in yolunu sürdürmeye söz verdik

 

Programın devamında kürsüye çıkan Molla Nizamettin Yaçin, yaptığı Kürtçe konuşmada, “Rabbül alemin bizleri bu dünyaya misafir olarak gönderdi. Ebedi bir ileme gideceğiz. Allah'a kul olduğumuz zaman Peygamber Efendimiz mahşer günü bizleri sahiplenecektir. Allah dünyayı yarattığı zaman ilk insan ve ilk peygamber olarak hazreti Adem'i yarattı ve son peygamber olarak da Hazreti Muhammed'i gönderdi. Tüm peygamberlerin görevi elinizdeki bayraklarda yazan tevhid bayraklarında geçen ‘lailaheillalah` lafzını hakim kılmak oldu. Bir kısım insanlar peygamberlere tabi olarak tevhid bayrağını yüceltti. Kimi insanlar da dalalete düşüp şeytanın yolunu seçti. Ey Allah`ın Resulü sen insanlığa kıymet verdin. İnsanlığı onurlandırdın. Bakın değerli kardeşlerin şu anki yöneticilere bakın bir de Allah Resulü'nün liderliğine bakın. Allah Resulü ümmetini sahiplendi. Ümmetini kucakladı. Eğer bizler Peygamberimizi rehber edinirsek iki cihanda da aziz oluruz. Bizler söz verdik. Peygamber Efendimiz`in yolunu bırakmayacak onu kendimize rehber edineceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu sevda dünyanın dört bir yanına yayılacaktır

Tüm şehitlere, salihlere, sadıklara selam göndererek konuşmasına başlayan Siyer Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ise, “Siz Peygamber Sevdalılarına da selam olsun. Bana dediler ki ‘Diyarbakır`daki coşku İstanbul`da olmaz.` Ben de dedim ki burada bir siyasi parti, bir cemaat, bir hizb yok. Burada Peygamber Efendimizin adı var. 14 asırdır kim Peygamber Efendimizden gücünü aldı da mahcup oldu. Mahcup olmayacaksınız. Siz peygamber adına yürüdükçe hiçbir zaman mahcup olmayacaksınız. Bu kutlu yolculuk sadece Diyarbakır`da, İstanbul`da kalmayacak. Dünyanın dört bir yanına yayılacaktır. Sizleri şahit tutarak şunu söylüyorum. Saidler bitmedi, bitmeyecek. Ve İnşallah o Saidler Peygamber nasıl sevilir, ortaya koyacaktır. Peygamber sevdalısı olmak büyük bir iddiadır. Peygamber sevdalısı olmak risâlet davasına talip olmaktır, bu da tek önder, tek serok Allah Resulünü tanımakla olur” dedi.

Yasin Börü gibi şehit olmamız gerekiyorsa olacağız

Peygamberin yolunun sürdürücüleri olacaklarını belirten Yıldırım, “Şurada olanların önderi Hazreti Muhammed'dir. Başka bir önder de tanımayız. Onun yolu yolumuz, onun mirası mirasımızdır. Öyleyse risâlet ahlakının ilkelerini çok iyi bilmeliyiz. Birincisi hedefin olacak sevdan olacak, rüya göreceksin. Her peygamber sevdalısının rüyası bu olacak,‘Allah fırsat verirse ben 7 milyar insana Peygamber nasıl sevilir` göstereceğim. İkincisi bedel ödeyecek. Bu davaya bu hedefe varma adına elimizden ne gelirse yapacağız. Ter mi akıtılacak akıtacağız. Yorulmamız mı gerekiyor, yorulacağız. 16 yaşında Yasin Börü gibi şehid olmamız gerekiyorsa şehit olacağız. Üçüncüsü arkaya bakmayacağız. Birkaç kişiyiz sorusunu acizler sorar. Bir Müslüman bir Müslümanın yanına gelince 11 olur. Şu anda bu cemaati hangi hesap makinası sayar. Onun için arkaya bakmak yok. Dördüncüsü karşılık beklemeyeceksin. Ecrim Allah'tan diyeceksin. Peygamberi örnek edineceksin. Çoban olacaksın, terzi olacaksın, tüccar olacaksın, ama asla el açmayacaksın açılan ellere sen uzanacaksın. Beşincisi neticeyi Allah'a bırakacaksın. Allah bize sefer emretti, zafer Allah`tandır. Biz tohumu ekeceğiz, mahsulün hesabını yapmayacağız.İnşallah peygamber sevdalısı kardeşlerim bu sevdayı ilke edinecektir” ifadelerini kullandı.

Selahaddi'nin torunları Peygamber nasıl sevilir herkese öğretecekler

Selahaddin`in torunlarının tüm cihana Peygamber nasıl sevilir, öğreteceklerinin altını çizen Yıldırım, “Allah`ım bu meydandaki insanlar senin peygamberinin sevdası için bir araya geldiler. Tekbire, Subhanallah`a acıkan bu toprakları doyurmak için bu meydanda toplandılar. Peygamberin yolundan bu güzel insanları ayırma. Selahaddin o toprakları nasıl kurtardıysa Selahaddin`in torunlarıyla Kudüs`ü özgürlüğüne kavuştur. Gelin el ele verin birbirinizi çok sevin sahabenin kardeşliği gibi bir kardeşlik sevdası da siz gösterin. Bu dünyada Allah Resulünün aşkıyla yananlar o dünyada yanmayacaklar. Bu dünyada dinlerini kurtarmak için yola çıkanlar o dünyada mahcup olmayacaklar. İçinizden Yasinlerin, Riyadların Hasanların, Hüseyinlerin, Cumalilerin artmasını nasip etsin” dedi.

Program Yusuf Tutak`ın okuduğu dua ile sona erdi.  (İLKHA)



























































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir