• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Solhan`ın Gelintepe köyünde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Solhan Çağrı-Der tarafından Gelintepe (Kehmût) Köyünde “Eşsiz önder Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Programda Bingöl İlahi Grubu tarafından ilahiler okunurken, mevlithan kardeşler ile Muhittin Sevinç Hoca Mevlid-i Şerif okudu. 

Düzenlenen etkinlikte İlahiyatçı Yunus Emiroğlu bir konuşma yaptı. Allah Resulû`nün 1444 yıl önce dünya karanlıklar içerisindeyken Allah`ın bir nimeti olarak insanlığı kurtarmak adına gönderildiğini ve çok kısa bir zamanda herkesi hak etiği yere getirdiğini belirten Emiroğlu, kadınıyla erkeğiyle bütün toplumu Allah`ın islediği doğrultuya çektiğini söyledi.

Emiroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Biz O`nu ne kadar tanıyoruz. O`nun getirdiği mesajı ne kadar önemsiyoruz; aile hayatımızda, iş hayatımızda, siyasi hayatımızda, iktisadi hayatımızda, devlet işlerimizde ve resmi işlerimizde O`nun sözü ne kadar geçerli. O`nun hayatını okuyalım, O`nun mesajını evimize taşıyalım, çocuklarımıza, eşlerimize öğretelim hayatımızın bütün alanlarına bunu nakış nakış işleyelim ki, hakkını verelim.” 

Herkesin birleşeceği adresin Hz Muhammed olduğunu vurgulayan Emiroğlu, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak biz diyoruz ki; hepimizin birleşeceği bir adres var, o da Allah'ın Resûlü`nün bayrağının altıdır. Burada kimse renginden, ırkından, milletinden, kavminden ve siyasi görüşünden dolayı herhangi bir sınırlama yok. İsteyen herkes bu bayrağın altında toplanabilir, başka seçeneğimiz var mı? yok, çocuklarımıza Allah'ın Resulünü daha iyi tanıtacak, daha iyi öğretecek yeni çalışmalar yapalım. Peygamberi canımızdan, malımızdan, eşimizden ve çocuğumuzdan daha aziz bilmeliyiz." şeklinde konuştu.

Program okunan dua ile son buldu.  (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir