• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Yapıcıoğlu: Diyarbakır`ın gündemini gündeme taşımak istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sen Diyarbakır Şubesini ziyaret eden Hür Aday Zekeriya Yapıcıoğlu, burada önemli değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, Diyarbakır'ı hakkıyla temsil edeceklerini belirterek bu kapsamda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları ziyaret ettiklerini söyledi. 

Hür Aday Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyeti Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ve Memur Sen bileşenleri temsilcileri karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Yapıcıoğlu Sendika temsilcilerinin görüşlerini ve önerilerini dinledi.

“Diyarbakır`ı hakkıyla temsil edeceğimize inanıyoruz”

Diyarbakır halkını hakkıyla temsil edeceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, STK temsilcilerinin, sendikaların ve halkı temsil eden kuruluşların görüşlerini almak istediklerini söyledi. Yapıcıoğlu, “STK`ları, sendikaları, esnaf ve vatandaşları ziyaret ediyoruz. Diyarbakır`ı temsil etmek istiyoruz. Bu temsiliyeti de en layıkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz. Diyarbakır halkının önceliklerini önceleyerek, onların gündemini gündeme taşıyarak hizmet etmek istiyoruz. Ama bunun için de halkımızın vekâlet vermesi gerekir. Yeterli sayıda bizi vekili olarak görmek isteyen kişi olursa ancak vekil oluruz. Bu konuda biz de gittiğimiz yerlerde destek talep ediyoruz."dedi.

Kavli ve fiili dua istediklerini, bununla birlikte kavli duayı öncelediklerini belirten hür aday Yapıcıoğlu, “Bizler sadece fiili duayla da yetinmiyoruz. Çünkü eğer fiili dua olur da kavli dua olmazsa Allah muhafaza oraya gittikten sonra o makamların birer araçtan ibaret olduğunu unutursak, bizatihi onları araç haline getirirsek veya kendi ilkelerimizi unutup dünyaya dalarsak, hevesimizin hevamızın peşine düşersek bu bizim için en büyük bir kayıp olur. O zaman kazanmış olmayız, zahiren milletvekilliğini kazanmış olsak da hakikatte o zaman en büyük kaybı yaşarız. Belki çok daha büyük kayıplara sebebiyet verecek bir tuzağa düşmüş oluruz. İslami çizgimizi kaybetmemek için, devam ettirebilmemiz için, beşer olmamız hasebiyle mutlaka manevi desteğe de ihtiyacımız var. Biz yine kavli duayı önceliyoruz, onun mutlaka olmasını istiyoruz. Bizlerden beklentiniz, tavsiye veya önerileriniz varsa onları da dinlemek isteriz. Belki görüşlerinizle bu yolda bize destek olursunuz.” diye konuştu.

“Halkın dertleriyle dertleneceğinizi umuyoruz”

Yapıcıoğlu'nun adaylığının Diyarbakır'a hayırlı olmasını dileyen Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise  "Türkiye`nin kalbi konumunda olan bir şehir olan Diyarbakır`ın genel yapısı muhafazakâr insanlardan oluşuyor. Gelecek noktasında da, Diyarbakır`ın temsiliyeti noktasında da seçildiğiniz vakit Diyarbakır`da gerçekten halkın dertleriyle dertleşecek bir yapıda mücadele edeceğinizi ve halktan kopmayarak, sürekli halkın içinde olarak halkın dertleriyle ilgilenerek çözebildiğiniz unsurda sorunları çözmek için mücadele etmenizi diliyoruz.  Sizden de bunu bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bölge evladı olmanız hasebiyle vekilliğiniz bölgemiz için hayırlı olur”

HÜDA PAR`ın desteklediği adayların mecliste olmasının bölge açısından hayırlı sonuçlar doğuracağını belirten Memiş, “Meclise de doğrusu belli sonuçta şu anda AK Parti`nin de CHP`nin de MHP`nin de bütün yapıların mecliste bir çeşitlilik içinde olması meclis açısından da, bölge açısından da bir zenginliktir. Sizin gibi bölgede yetişmiş olan şahsiyetlerin mecliste olması, inşallah bölgemiz için çok hayırlı olur. Dolayısıyla Diyarbakır için hayırlı olur. Sizler için de hayırlı olur ve meclise girdikten sonra da Diyarbakır`a hayırlı hizmetler yapmayı Rabbim`in sizlere nasip etmesini temenni ederiz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir