• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Yeni kapı Meydanı Tekbir ve Salavatlarla inliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum etkinliğine saatler kala peygamber sevdalılarının tekbir ve salavatlarla akın ettiği Yenikapı Miting alanında “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v)” temasının işleneceği tarihi İstanbul Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşku ile başladı.

Saatler öncesinden söylenen marşlar ve ilahilerle coşan halk, programın başlamasıyla adeta büyük bir coşkuya ortak oluyor.

Türkiye'den yüzlerce STK temsilcisinin de davetli olarak katıldığı etkinliğe, 90'lı yıllarda İslami hassasiyetlerinden dolayı hedef haline gelerek katledilen şehitlerin aileleri ve yakınları, 6-8 Ekim olaylarında katledilenlerin aileleri ile İslami faaliyetlerinden dolayı yıllardır zindanlara mahkûm edilen ailelerine özel davetiye gönderilerek etkinliğe davet edildikleri öğrenildi.

Etkinliğe ulusal ve uluslararası basından çok sayıda basın mensubunun katıldığı görüldü. Program öncesi etkinlik alanına kurulan canlı yayın araçları etkinliği an be an canlı olarak izleyenlere ulaştırmaya çalışıyor.

11171 H (Yatay) Sembol 2960 frekanslarından canlı olarak da yayınlanacak olan etkinlik, Rehber TV'den, Kudüs TV`den, Nurs TV`den canlı olarak yayınlandı.

Etkinlikten saatler önce alana daha iyi görüntü alabilmek için Jimijip, basın mensuplarının daha iyi görüntü alabilmeleri için 2 adet sepetli asansör vinç program boyunca hazır bulundurulurken, ayrıca basın mensupları için platform alanında ayrı bir bölüm kurulduğu görüldü.

Programın başlamışıyla hınca hınç dolmuş olan etkinlik alanında coşku adeta doruğa çıkmış durumda. En ince detayın dahi düşünüldüğü alanda coşkulu kalabalık okunan marşlar ve ezgilere eşlik ederken, sık sık çekilen tekbir ve okunan salavatlar ortama manevi bir hava kazandırıyor.

Büyük bir coşku içerisinde başlayan programın sunuculuğunu Hacı Şani ve Adem Alıç yapıyor. Okunan ezan sonrası alanda cemaatle kılınan namaz sonrası başlayan program, Mustafa Özcan Güneşdoğdu`nun Kur`an tilaveti ile başladı.

 

Programa, Irak`tan Kesnezani Tarikatının mensupları, Şeyh Muhammed Kesneza`nın heyeti, Ürdün`den İslam Üniversitesi hocalarından Dr. Mustafa, Büzitnava İslami Partisinden Aso Canady, İTTİHAD Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Mehmet Şenlik, Molla Mustafa Durgun, Şehit Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz, Tacikistan G24 Hareketi Yöneticilerinden Sabır Valiyil, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel, M. Emin Vural, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Sabiha Ateş Alpat ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir