• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Ayrancı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Batman Köy-Der tarafından, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köylülerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik adeta bayram havasında geçti.

Sunuculuğunu Köy-Der yetkililerinden Vedat Yavuz`un yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Ayrancı köy imamı Yakup Yetiş, “Hamd alemlerin Rabbi olan Allah`a olsun ki, bizleri Hz. Muhammed (sav) ümmetinden eyledi. Birçok peygamberler de Allah`tan Hz. Muhammed ümmetinden olmak istemişlerdir. Yeryüzünden ne kadar zülüm, kötülük, karanlık varsa Peygamber Efendimizin ismi hatırına Hz. Muhammed (sav) gelişiyle kalktı. Yerine güzellikler, rahatlık ve nur geldi.” dedi.

Köy-Der Rehber Mevlit Grubu, etkinlikte Kürtçe mevlid okudu. Köy-Der İlahi Grubu, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Sanatçıların Peygamberimizi konu alan ilahileri seslendirdiği sırada köy halkının ilahilere coşkulu bir şekilde eşlik ettiği görüldü.

“Her şeyden önce Hz. Muhammed (sav) hayatımıza girmesi gerekir”

Tekbir ve salavatların hiç eksilmediği etkinlikte, M. Tacettin Topaloğlu Kürtçe bir konuşma yaptı. İnsanlık ne zamanki Hz. Muhammed (sav)'den başka rehber edindiğinde kan, gözyaşı, zulmün yeryüzüne yayıldığını belirten Topaloğlu, “Allah Teala her zaman Hz. Muhammed (sav)'i rehber edinmemizi istiyor. Allah (cc), Hz. Muhammed (sav)'in canımızdan, malımızdan, evlatlarımızdan ve nefsimizden önce geldiğini hatırlatıyor. Kelimeyi Şehadet getirince Muhammedun Resullulah demesek iman etmiş sayılmayız. Dikkat edin öyle bir Peygamber ki tüm hayatımızda var. Her şeyden önce Hz. Muhammed (sav)'in hayatımıza girmesi gerekir. Allah Teala insaniyeti zulümden ve karanlıklardan kurtarmak için Muhammed (sav)'i davetçi ve örnek olarak bizlere göndermiştir.” şeklinde konuştu.

Program, Ayrancı köy imamı Yakup Yetiş`in yaptığı dua ve yapılan ikramlarla sona erdi.  (M. Masum Günaydın/M. Sait Çelik - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir