• DOLAR 32.455
  • EURO 34.476
  • ALTIN 2489.017
  • ...
Malatya`nın Pötürge ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pötürge`nin köylerinde imamlık yapan dört imam-hatibin koordinatörlüğünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Uzuntaş Merkez Camii İmamı Ömer Faruk Akar, Gelipolu Merkez Camii İmamı Ramazan Gezgin, Kayadere Camii İmamı Emrullah Bozan ve Şalyam Merkez Camii İmamı Yunus Altaş koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlik saat 13.30`da başladı.

Uzuntaş merkez camii imamı Ömer Faruk Akar`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, cami öğrencilerinden Mustafa Kabay`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını Gelipoli Merkez Cami İmamı Ramazan Gezgin yaptı.

Peygamber efendimiz gelmezden evvel Arabistan coğrafyasının sosyal durumuna değinen Gezgin “1444 yıl önceydi. İnsanlık cehalet karanlığındaydı. İnsanlar köle pazarlarında bir mal gibi satılıyordu. İçki, faiz, fuhuş insanlığı karanlıklar karanlığına sürüklüyordu. Hatta insanlar o kadar alçalmıştı ki kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. İnsanlığı bu karanlıklardan kurtaracak bir nura ihtiyaç vardı. O nur, Amine`nin evinde doğdu. O nurla karanlıklar yerini aydınlığa bıraktı. “dedi.

Muhammed Arslanoğlu Hoca`nın okuduğu Türkçe mevlidin ardından grup hicret ezgi ve ilahilerini seslendirdiler. Etkinlik Muhammet Ata Yüksel Hoca`nın konuşmasıyla devam etti.

Yüksel, “Bugün buraya toplanmamızın asıl sebebi ve gayesi evvela Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Bizler hayatımızın her anında onu razı etmeye çalışıyoruz. İşte bu gün buraya toplanmamızın sebebi Allah Teâla`yı razı etmektir. Birinci hedefimiz budur. İkinci hedefimiz ise bizler buraya Hz Muhammed aleyhisselamı anma ve onu en güzel şekilde anlamak için toplandık.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından cami öğrencileri ilahi ve şiirler okudu. Program Kayadere Merkez Camii İmamı Emrullah Bozan`nın okuduğu dua ile son buldu.  (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir