• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
İmam hatip ortaokulundan kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan İbrahim Özmen ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum etkinliği düzenledi. Halk Eğitim merkezi toplantı salonunda yapılan etkinliğe Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bazı kurum amirleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programa gelenler salonu doldurunca birçok katılımcının programı sonuna kadar ayakta izlediği ettiği görüldü.

Program okul öğrencilerinden Furkan Yalçın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra günün anlam ve önemi hakkında kısa bir konuşma yapan okul müdürü Kenan Akan, 14 asır önce gelen Hz Muhammed (sav)'in parçalanmış yürekleri bir araya getirdiği gibi bu Kutlu Doğum yıldönümünün de birlik ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Akan, “Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)'in viladeti nasıl ki 14 asır önce Nisan yağmuru gibi insanları karanlıklardan kurtardı. Onun Kutlu Doğumunun senei devriyesinde de birliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını niyaz ediyor bu kutlu doğum programının hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerime öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul öğrencilerinden Furkan Yalçın, Muhammed Elitaş ile Bünyamin Aydın'ın okuduğu Kürtçe mevlitle devam eden programda sahne alan okul öğrencileri ilahi korosu ile ana sınıfı öğrencileri, Hz Muhammed (sav)'in üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

İlahilerin ardından sahne alan okul öğrencilerinden Muhsin Aslan ile Muhammed Elitaş tarafından maneviyattan habersiz bir gence doğru yolu göstermeye çalışan ihtiyar bir dedenin  “ihtiyar ve genç” adlı tiyatro oyunu canlandırıldı.

Tiyatro sunumunun ardından sahne alan okul öğrencileri, sinevizyon gösterimiyle Türkçe Kürtçe ve Arapça hadisler okundu.

Daha sonra sahneye çıkan okul öğrencileri skeç grubu, meslek gruplarının Peygamberi kendine örnek edinip mesleklerini icra ettiklerinde, peygamberin ismi hürmetine mesleklerinde daha başarılı olduklarını konu edinen bir skeç canlandırdı.

Bir kız çocuğu ise, yetim bir kızı canlandırıp peygamberin yetim çocuklara verdiği ehemmiyeti gözyaşlarıyla anlatması katılımcıları ağlattı.

Program peygamber efendimizin üzerine bestelenen şiir ve Arapça ilahilerinin ardından sona erdi.

Programa iştirak eden katılımcılar, etkinlikten memnuniyetini dile getirerek Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen okul yönetimi, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir