• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Şanlıurfa Salkım köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa il Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Salkım (Selxem) köyü camisinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik yatsı namazından sonra, köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu, Celalettin Kılıç’ın yaptığı etkinlik, cami imamı Yusuf Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şanlıurfa “kardeşler ilahi grubu sanatçılarından Sinan Zarar'ın okuduğu Kürtçe mevlitle devam eden programda bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Ardından “Kardeşler İlahi Gurubu” ekibinden, Bülent Alkanat, Sinan Zarar ve Mustafa Ayyıldız, Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirdi. İlahiler söylenirken sık sık Hz Muhammed (sav) üzerine salavatlar getirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan, Alimler ve Medreseliler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Sinan Ünel, kendisine Müslümanım diyen herkesin Peygamberi her konuda örnek alması gerektiğini belirti.

“Allah bu gece Rahmet ve merhametini üzerimize yağdırıyor”

Ünel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gece Cuma gecesi, Regaip kandili ve Peygamber efendimizin Kutlu doğumu münasebetiyle, Rabbim cümlemizi bu rahmet ikliminden istifade ettirsin, inşallah.

Hayatımızı, Peygamber Efendimizin hayatına ve onun ahlakına bakarak, şekillendirmeliyiz. İyi bir eş, baba, komutan ve iyi bir başbakan mı olmak istiyorsunuz. Hz Muhammed (sav)'in hayatına bakacaksınız. Onun dışında bakacağınız herkes sizin için bir felakettir. Allah numune olarak Hz Muhammed (sav)'i göndermiştir. Her kim ki ona uyar onu kendine örnek alırsa, hem dünya, hem de Ahiretini kurtarmıştır. Her kim ki ona uymazsa hem dünya, hem de Ahiretini kaybetmiştir.” şeklinde konuştu.

Etkinlik Celalettin Kılıç’ın yaptığı dua ile sona erdi. Yapılan etkinlik sonunda gelen misafirlere ikramda bulunuldu.  (Mustafa Gül - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir