• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Şanlıurfa Sığırcık köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından, Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde düzenlenen Kutlu Doğum gerçekleşti. Kutlu Doğum programı köy imamı Mustafa Kaplan`ının Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı ve Peygamber Sevdalıları Platformu Sanatçıları tarafından okunan ilahiler ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Muhittin Bağmancı, zamanın bozulduğunu ve insanlığın şimdi daha fazla Hz. Muhammed (sav)`e muhtaç olduğunu belirterek insanların dünya ve ahiret kurtuluşları için Hz. Muhammed (sav)'e samimiyetle uymaları gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsmail Çevik,  Hz Muhammed (sav)'in Kutlu Doğum için toplanan bu kalabalıktan haberdar olduğunu belirtti.

Hz. Muhammed (sav)`in hayatından kesitler aktaran Çevik, “Peygamber Efendimiz Miraç Gecesinde rüyasında bir melek görüyor. O meleğin bin tane eli var. Her elde de bin tane parmağı var. Peygamber efendimiz Cebrail (as)`a soruyor. ‘Ey kardeşim Cebrail bu ne meleğidir?`  Cebrail (as) Peygamber Efendimize diyor ki ‘ Ey kardeşim Muhammed, sen git o meleğe kendin sor. Bunun üzerine peygamber efendimiz meleğe sen ne meleğisin diye sorar. Melek: ‘Ey Muhammed, Allah`u Teâla dünyayı yarattığından beri yeryüzüne yağan bütün yağmur tanelerini sayısını saymakla mükellefim. Ve şimdiye kadar yeryüzüne kaç tane yağmur damlası düştüyse hepsinin hesabını tek tek biliyorum. Hatta bağlara, ovalara, vadilere ve mezarlıklara düşen yağmur damlalarını tek tek biliyorum. Yalnız, tek bir hesabı bilmiyorum. Senin ümmetinden bir grup bir yerde toplandığı ve senin ismin anıldığı zaman onlar da ‘Allahummesaliala seyidine muhammed ve ali ala muhammed dedikleri zaman Allah`ın onlara verdiğini hesaplayamıyorum.` Bu nedenle burada toplanmanızın sevabının haddi ve hesabını tahmin bile edemiyorum.” diye konuştu.

Kişi kimi rehber edinmişse ona göre muamele görür

Namaz vaktinde cami cemaatinin, önlerine geçen imama uyduklarını ve imama uyarak namaz kıldıklarını belirten Çevik, “Mahşer gününde tüm insanlar Allah`ın huzurunda hesap verecek. Kişi dünyada kendine kimi rehber, önder edinmişse önderinin gittiği cehennem veya cennete gitmek zorundadır. Bizler Müslümanlar olarak önderimiz olan Hz. Muhammed (sav)`e uymak zorundayız. Onun namaz kıldığı gibi namaz kılıp onun hareket ettiği gibi hareket etmeliyiz ki mahşer gününde onunla beraber havzı kevser başında buluşup onunla beraber cennete gidelim.” ifadelerinde bulundu.

Çevik`in yaptığı konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Sanatçıları coşkulu ilahilerini seslendirdi. Program Mehmet Bayar hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

Etkinliğe katılım gösteren misafirlere Sığırcık köylüleri tarafından ikramda bulunuldu.   (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir